Uutiset

Paukku päätti kauden tappioon

Sarjapaikkansa naisten pesäpallon suomensarjassa jo muutama kierros sitten varmistanut Hämeenlinnan Paukku päätti kautensa tappioon. Paukku kärsi sunnuntaina runkosarjan päätösottelussaan tappion helsinkiläiselle Puna-Mustille jaksoin 2–0 (12–6, 8–4). Paukku oli etelälohkossa lopulta seitsemäs.

Paukun toinen pelinjohtaja Jari Luopa oli tyytyväinen omiensa ulkopeliin.

– Liikkeelle lähtö peliin oli aika aneeminen, mutta ulkopeli oli tänäänkin hyvää ja sellaista, johon kykenemme. Meille tuli molemmilla jaksoilla kahden palon tilanteessa pieni virhe, josta vastustaja sai pelinsä pyörimään. Jouduimme olemaan jälkijunassa takaa-ajajana, eikä sellainen pelaaminen vielä sovellu meille. Yritimme pelata viimeiseen peliin tasapainoisen ottelun, mutta voimat eivät vain riittäneet kummassakaan jaksossa täyteen peliin asti, Luopa sanoi.

Paukusta onnistuivat mailan varressa parhaiten kaksi juoksua kotiuttaneet Erja Kivilahti ja Laura Surakka. Yhden kerran kotiuttivat Anni Heikkilä, Jenni Loikkanen ja Jonna Luopa. Heidi Nieminen toi neljä juoksua, Minna Varis kolme ja Aliisa Aakula kaksi. Kerran kotiin juoksi Anna Knuuttila.

Luopa oli tyytyväinen, että Paukku pääsi kauden aikana peluuttamaan useampaa seuran omaa junioria aikuisten sarjassa.

– Meidän ei kannata heittää kirvestä kaivoon. Nousupeleihin pääseminen olisi vaatinut, että pelaamme tällä porukalla jokaisen ottelun taitotason yläkanttiin. Siihen emme kyenneet. Toisaalta tavoite oli ajaa nuoria pelaajia sisään. Erityismaininta pitää antaa Heikkilän Annille lukkaripelistä. Hän on kesän aikana noussut sellaiseen asemaan, että uskaltaa ottaa vastuuta. Ulkopelin kautta hän on päässyt peliin mukaan ja uskaltaa pikkuhiljaa tehdä sisäpelissäkin asioita, johon pystyy, Luopa kehui 14-vuotiasta junioria. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020