Uutiset

Paukku päätti runkosarjan voittoon

Hämeenlinnan Paukun naisten joukkue päätti pesäpallon suomensarjan etelälohkon reiluun voittoon Kankaanpään Mailasta. Lounaislohkon kaikki 14 peliään voitokkaasti urakoinut joukkue oli parempi jaksoin 2–0 (10–1, 8–3).

Paukku jatkaa pelejään ensi viikonvaihteessa kohtaamalla välieräotteluissa lounaislohkon nelosen Turku-Pesiksen. Otteluparin ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina Hämeensaaressa ja toinen sunnuntaina Turussa. Tarvittaessa vääntöjä jatketaan todennäköisesti seuraavana keskiviikkona Turussa.

Paukun tehopelaajia sunnuntain KaMa-ottelussa olivat Aliisa Aakula (yksi kunnari, yksi tavallinen juoksu ja viisi tuotua), Marjukka Mäkinen (5/2), Terhi Mantila (4/1), Laura Surakka (2/0), Eveliina Vartiainen (1/3), Sanni Carlson (1/0) ja Anna Knuuttila (1/0).

Hämeenlinnalaisten pelinjohtaja Mikael Mantila myhäili tyytyväisenä runkosarjan päätyttyä. Hän kuitenkin muistutti, että edessä ovat kauden tärkeimmät ottelut.

– Menetimme runkosarjassa vain kolme jaksoa ja jaksoimme puristaa jokaisessa ottelussa voiton. Ainoastaan viimeisissä matseissa näkyi hieman pudotuspelien lähestyminen, Mantila sanoi.

Mantilalla on joukkueessaan monta suomensarjan tasolle kovaa pelaajaa. Sanni Carlson oli ykkönen lounaislohkon kärkilyöntilastoissa ja tehotilastoissa. Eveliina Vartiainen voitti puolestaan tuodut juoksut, ja Laura Surakka oli toinen lyöjätilastoissa.

– Myös ulkopeli on ollut meillä koko kauden todella vahvaa, Mantila muistutti. (HäSa)

Asiasanat

Menot