fbpx
Uutiset

Paukku pyöritti vahvasti Tahkoa

Joskus numerot eivät kerro pelistä koko totuutta.

Hämeenlinnan Paukun naiset pelasivat juoksujen valossa tasaisen väännön ykköspesiksen sarjapisteistä Hyvinkään Tahkoa vastaan. 2–0 (6–4, 2–1) -voittolukemien takana oli kuitenkin täydellisessä kontrollissa peliä alusta loppuun asti vieneen kotijoukkueen suvereeni esitys Hämeensaaren kentällä.

Paukun voiton takuuna oli koko joukkueen ehjä ulkopeli, jota johti lautasen ääressä lukkari Anni Heikkilä. Korkeat tolpat, taktiset takaväärät ja räkäisen matalat syötöt sekoittivat Tahkon entuudestaankin heiveröistä sisäpelaamista kerta toisensa jälkeen.

Toinen Paukun ulkopelin sieluista oli takalukijana vaihtotilanteissa virheettömästi etenijöitä suolannut Eveliina Vartiainen. 2-polttaja luki vastustajan lyöjiä kuin avointa kirjaa ja oli jatkuvasti ulkokentällä oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

– Tämä oli hyvä ja tiukka peli. Pystyimme tiukassa paikassa pitämään päämme kylmänä. Tänään oma ulkopelini sujui myös hienosti. Olen tyytyväinen, että pystyin lukemaan lyöjiä vaihtotilanteissa, kertasi Vartiainen omaa ja joukkueensa pelaamista.

– Muutamat pelit ovat menneet itselläni hyvin sisäpelin osalta. Itseluottamukseni on aika korkealla. Ei pidä unohtaa myöskään edelläni meneviä nopeita etenijöitä, jakoi Vartiainen kehuja Minna Varikselle ja Sanni Järveläiselle.

Hyvälle pelaajalle sattuu tiukoissa tilanteissa myös välillä lapsuksia. Niin kävi pelin loppuvaiheissa myös Vartiaiselle, joka hienon pussinpohjakotiutuksen jälkeen kipitti onnellisena ykköselle, vaikka hänen olisi pitänyt jäädä viimeisenä lyöjänä yrittämään vielä toista kotiutusta.

– Omaan piikkiini otan viimeisenä lyöjänä tulleen virheeni. Olisihan se pitänyt ilman pelinjohdonkin neuvoja tajuta. Olin vaan jotenkin niin mukana tilanteessa, naureskeli Vartiainen.

Myös Paukun pelinjohtaja Toni Ojala oli silminnähden tyytyväinen pelaajiensa edesottamuksiin.

– Likat olivat ulkopelissä tänään rauhallisia. Kenenkään ei tarvinnut tehdä tyhmiä ratkaisuja, hökeltää ja hakea palloja mistä sattuu. Jos joskus, niin tämä oli joukkueen voitto.

Paukku ei turvautunut ottelussa aikaisempien otteluiden tapaan pelkästään vahvaan ykköskärkeensä, vaan jakoi rohkeasti sisäpelissä vastuuta myös kakkoskärjelle.

– Onnistuimme sisäpelissä nimenomaan koko joukkueella. Rakensimme kaksi kärkeä, joilla molemmilla oli lupa rakentaa rohkeasti tilanteita, vahvisti Ojala.

Pesäpallopiireissä välillä esiin nouseva termi ”mitätön seiska” ei keskiviikkoiltana pitänyt kutiaan. Yleensä otsikoihin hyvällä ulkopelaamisellaan nouseva Senni Korhonen kantoi ylpeänä hihoissaan numeroita seitsemän, löi näyttävästi juoksun merkistä väliin, vaihtoi 100 % tehoilla etenijöitä pesäväleillä ja toi kaiken kruunuksi kaksi tärkeää juoksua.

Paukku vahvisti kolmen pisteen voitollaan asemiaan tasaisessa ykköspesiksen keskikastissa ja pomppasi sarjataulukon kahdeksannelta sijalta kuudenneksi tasapisteisiin viidentenä majailevan Roihun kanssa. Helsinkiläiset ovat lisäksi pelanneet kaksi ottelua hämeenlinnalaisia enemmän.

Paukulla on ensimmäinen mahdollisuus ohittaa Roihu ja kavuta yhä lähemmäksi sarjan kärkisijoja, kun joukkueet tulevana lauantaina kohtaavat Hämeensaaren kentällä. HäSa

Asiasanat

Menot