fbpx
Uutiset

Paukku sai mitä tilasi

Odotettavissa oli hyvää naispesistä, kun Paukun ja Hyvinkään Tahkon naisten Suomensarjan ottelu oli ensimmäisen vuoroparin jälkeen 2–2-tilanteessa.

Tahkon Aino Käyhkö (3/4) taiteili ensin kahdella loistavalla 1-rajakoukullaan vierailijat 2–0-johtoon. Tasoittavallaan Paukun Minna Varis (1+0/3) täräytti ensin kunnarin tyhjään kenttään ja ykköspalkittu Anna Knuuttila purki 1–3-tilanteesta Tahkon karvauksen pravuurilyönnillään 2-rajaan. Kotipesään kipittänyt kakkospalkittu Varis vähätteli pelin jälkeen suorituksiaan.

– Yritin nostaa lyönnilläni vaan kopin. Se oli vähän sellainen puolivahinko. En tarkoittanut lyöntiäni miksikään läpilyönniksi.

Toisesta vuoroparista alkaen kentällä esiintyikin edukseen vain vierasjoukkue Tahko. Paukun sisäpeli oli täydellisessä takalukossa. Koko loppupelissä se onnistui sisällä enää vain kertaalleen, kun kolmannessa vuoroparissa Laura Surakka (1/0) kotiutti Variksen.

Sitä ennen oli tapahtunut Hämeensaaren kentällä jo kummia.

Tahko pommitti Paukun ulkokentästä toisessa vuoroparissa yhteensä 19 juoksua. Erityisenä tulituksen kohteena oli useiden loukkaantumisten vuoksi 3-kopparin tontille joutunut Aino Ala-Kauhaluoma. Varis 2-kopparina oli harmissaan Paukun takakentän esityksestä.

– Taakse tuli tänään todella vaikeita lyöntejä, erityisesti pesien jatkeille. Minulla oli uusi kopparipari, jonka kanssa yhteistyömme ei sujunut tänään kovin hyvin. Harmittaa todella paljon.

– Toivoimme, että olisimme saaneet Tahkon sisäpelin poikki. Kun heillä lähti lyöntipeli kulkemaan, he saivat myllytettyä sisäpeliään vastustamattomasti. Emme pystyneet tekemään juuri mitään. Se oli aika horroria, kertasi Varis tunnelmiaan.

Tahko oli kieltämättä tehokas sisäpelissään. Silmiinpistävää oli kuitenkin Paukun ulkopelin täydellinen lopahtaminen ja päiden alas painuminen muutamien epäonnistumisten jälkeen.

Vierimaa ratkaisi

Eniten Paukun ulkokenttää illan ottelussa kuritti vikkelä etenijä Niina Vierimaa yhdessä Petra Jokivallin (2+8/6) kanssa. Vielä kaksi vuotta sitten Vierimaa pelasi Ykköspesistä Paukun joukkueessa, mutta keskiviikkoiltana hän ei tuntenut sääliä entistä joukkuettaan kohtaa. Kaksi kunnaria ja seitsemän tavallista lyönyt ja peräti kahdeksan kertaa kotipesän suojiin kipittänyt lahjakas 3-koppari oli tyytyväinen omaan ja joukkueensa esitykseen.

– Joukkueella meni peli tänään todella hyvin. Itselläni kävi lyönti keppiin kuten koko joukkueella. Olenkin kaivannut itseltäni tuollaista onnistunutta peliä.

– Joukkueemme on nuori, hyvä ja tasavahva. Pelaamme aina kaikilla 12 pelaajalla. Lisäksi meillä on erinomainen pelinjohto ja mailamies, kehui Vierimaa.

Häneltä riitti lopulta kuitenkin sympatiaa myös kotijoukkueelle.

– Paukun pelaaminen repsahti hieman ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella jaksolla he tulivat hieman hanakammin peliin mukaan.

Tahko voitti toisen jakson puhtaasti 13-0 ja jatkaa lohkokakkosena. Se on käytännössä jo varmistanut paikkansa nousukarsinnoissa.

– Pelimme on mennyt tavoitteiden mukaisesti. Etenemme jatkopeleissä niin pitkälle kuin pääsemme. Tavoitteemme on nousu Ykköspesikseen, pohti Vierimaa jo tulevia koitoksia.

Loppurutistus jäljellä

Paukulla on runkosarjassa jäljellä vielä kolme ottelua. Nousupelihaaveet on haudattu jo ajat sitten, mutta toisaalta putoamistakaan ei kaiken järjen mukaan tarvitse enää pelätä.

– Olen iloinen, että jaksoimme tänään toisella jaksolla tsempata tappiosta huolimatta. Lähdemme pelaamaan loppupelejä samalla tavalla kuin ennenkin. Pelejä on vaan pakko jatkaa. Ne pelit on vaan pelattava alta pois, tuumaili Varis. (HäSa)

Asiasanat

Menot