Uutiset

Paukku taapersi tappion

Kun mikään ei onnistu.

Hämeenlinnan Paukku kärsi selvän tappion miesten suomensarjan ottelussa Pöytyälle. Vierailijajoukkue voitti kamppailun puhtaasti 2–0 (7–0, 11–4) ja vahvisti asemiaan etelälohkon nousukarsintapaikoista tapeltaessa.

Paukun avausjakso sai katastrofaalisen alun, kun lukkari Joonas Soramäki lahjoitti Pöytyän kaksi ensimmäistä juoksua vapaataipaleilla. Välissä Arto Pasuri löi loistavan keskikumuran, jonka jälkeen Paukun lahjalista oli jälleen auki. Kakkoskoppari Lasse Vartiainen (1 lyöty/0 tuotua) päästi Risto Kiviharjun lyönnin ylitseen kahden juoksun arvoisesti, 3-vahti Ari Hakulinen yritti kuolettaa reidellään koppilyönnin juoksun arvoisesti ja kruunuksi 3-koppari Markus Soveliuksen räpylä vuosi tulostaululle tylyt 7–0 voittolukemat vierailijoille.

Paukun sisäpeli oli myös takalukossa. Suurimpana syynä siihen oli Pöytyän erinomaisen lukkarin Heikki Rantasen edesottamukset. Viime vuonna kaksi kertaa Hyvinkään Tahkon superpesisjoukkueessakin esiintynyt lahjakas peluri piti tolpillaan ja taktisesti hyvillä syötöillään Paukun sisäpelin aisoissa.

Ukkonen jyrisi

Toinen jakso ei tuonut muutosta joukkueiden voimasuhteisiin. Pöytyä avasi jakson kolmella juoksulla. Siinä vaiheessa yleisö poistui katsomosta. Syynä ei tosin ollut kotijoukkueen heikko peliesitys, vaan Hämeensaaren päälle iskenyt ukkoskuuro.

Heti pelissä pidetyn sadetauon jälkeen Paukku iski jakson avausjuoksunsa. Kapteeni Ville Peltosen (1/0) painuva lyönti yllätti Pöytyän takakentän.

– Se sovittiin siinä, kun oli vielä niin hämärää, että ensimmäinen lyönti vedetään koppareille. Siihen aikaan siellä ei nähnyt mitään, kertasi ykköspalkittu Peltonen onnistumistaan.

Loppujakso oli enemmän tai vähemmän sitten pelailua molempien joukkueiden kaunistellessa lukemia.

– Kaveri oli toisella jaksolla vaan niin paljon parempi tänään. Siinä ei ole seliteltävää, jutteli ykkösvahti Peltonen pettyneenä.

Paukusta tehopisteille jo mainittujen lisäksi ylsivät Antti Väistö (0/2), kakkospalkittu Valtteri Ketonen (0/1), Antti Luukkanen (0/1) ja kotiuttajajokeri Timo Niemi-Nikkola (2/0).

Kolme jäljellä

Tappio Pöytyälle tarkoitti sitä, että Paukku menetti lopullisesti mahdollisuutensa lohkossaan neljän parhaan joukkoon ja sitä kautta nousukarsintoihin.

Peltonen pystyi pettymykseltään summaamaan jo hieman mennyttä kautta ja nousukarsintapaikan karkaamista tavoittamattomiin.

– On se tietyllä tapaa pettymys. Alkukauden onnistumisten jälkeen aloimme miettimään, että neljän sakkiin pääseminen olisi mahdollista. Toisaalta meidän ensisijainen tavoitteemme nousijajoukkueena oli sarjapaikan uusiminen.

Paukulla on runkosarjassa jäljellä vielä kolme ottelua. Seuraavan kerran joukkueen esityksiä voi seurata Hämeensaaressa tulevana lauantaina. Silloin vastustajaksi avauskiilaan juoksee Köyliö. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic