Uutiset

Paukku tähtää pudotuspeleihin

Hämeenlinnan Paukku tavoittelee tänäkin vuonna kärkisijoja pesäpallon naisten Ykköspesiksessä. Viime kesänä superpesiksen karsintoihin saakka yltänyt seura on asettanut tavoitteekseen yltää kolmen sakkiin kymmenen joukkueen sarjassa. Urakka voi olla viime kaudesta nuorentuneelle joukkueelle kova, mutta se ei pelinjohtaja Toni Ojalan mukaan menoa haittaa.

– Nyt lähdemme nimittäin liikkeelle hieman pidemmällä projektilla, joka sopii hyvin kehityskykyiselle joukkueellemme. Menetimme paljon kokemusta superpesiksestä, kun kokeneempi kaartimme perusti joukkueen suomensarjaan, mutta tilalle olemme saaneet muutamia täsmähankintoja. Nuoret Elli Kauppinen Viinijärveltä ja Iita Turpela Seinäjoelta vahvistavat porukkaamme. Saamme apuja myös Superpesiksen yhteistyöseurastamme Manse PP:stä. Ainakin Heidi Vulli ja Stina Parantainen ovat käytettävissämme, mutta heidän pelaamisensa ratkeaa usein vasta pelipäivää edeltävänä iltana, kertoo Ojala.

Paukun ykköspesisjoukkueella riittää pelattavaa tänä kesänä. Joukkueen runko, joista osa on vielä C-ikäisiäkin, pelaa myös tyttöjen superpesiksessä.

– Näin saamme ainakin reilusti pelejä kehittyville pelaajillemme. Osa porukasta pelaa vielä aluesarjassakin, jossa ei tosin ole kovin montaa ottelua. Liian rankaksi kausi ei kuitenkaan vielä muodostu, sillä liiton suositusten mukaan vähintään 40 ottelua olisi sopiva määrä nuorille pelaajille, Ojala muistuttaa.

Paukku on pelannut harjoituskaudella lupaavia otteluita. Loukkaantumisetkaan eivät ole kiusanneet Ojalan suojatteja.

– Kauteen valmistautuminen on sujunut kyllä erittäin hyvin. Harjoituspelejä olemme tahkonneet paljon, ja myös superin joukkueita vastaan. Monessa pelissä pystyimme aika hyviin esityksiin, vaikka etenkin sisäpelissä hävisimme aika selvästi, Ojala muistelee.

Paukku pelaa kesän ensimmäisen sarjaottelunsa sunnuntaina Kankaanpäässä vastustajanaan Mailajuniorit. Kotikentällään Hämeensaaressa joukkue nähdään ensimmäisen kerran ensi viikon lauantaina, kun Hämeenlinnaan saapuu oululainen Lipottaret.

Ykköspesiksessä pelaavat tällä kaudella myös Hyvinkään Tahko, Jalasjärven Jalas, Lappajärven Veikot, Vaasan Mailattaret, Mynämäen Vesa, Porin Pesäkarhut ja helsinkiläinen Roihu.

– Lipottaret taitaa olla sarjan kovin porukka, ja hyvänä kakkosena tulee Hyvinkää. Monen joukkueen iskukyky on vielä arvoitus, mutta eiköhän ne voimasuhteen selviä, kun kausi pääsee oikein kunnolla vauhtiin, pohtii pelinjohtaja Ojala. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

8.7.2020