Uutiset

Paukku valmistautui jo keskiviikkoon

Hämeenlinnan Paukku päätti naisten ykköspesiksen runkosarjansa lauantaina kotitappioon lohkon kakkoseksi sijoittunutta helsinkiläistä Roihua vastaan. Roihu haki Hämeensaaresta täydet pisteet viemällä ensimmäisen jakson niukasti 6-5 ja toisen vähän selvemmin 6-3.

Paukku jatkaa pelejään heti keskiviikkona, kun se kohtaa lohkon pudotuspeleissä Vihdin. Otteluparin voittaja jatkaa pudotuspeleissä ja varmistaa paikkansa myös ensi kauden ykköspesiksessä. Jos Paukku häviää vihtiläisille kahdesti, pelaa se kaudella 2012 suomensarjaa. Vielä tällä kaudella naisten ykköspesistä tahkottiin neljässä lohkossa, mutta ensi kesänä sarjamuotona on kahdeksan joukkueen sarja.

-Vielä emme ole ihan valmiita. Ennen peliä sovituissa asioissa on vielä hiomista, mutta toisaalta meillä on vielä muutama päivä aikaa niitä hioa, mietti Paukun naisten pelinjohtaja Toni Ojala.


Kova kenraali

Ojala oli kuitenkin mielissään, että viimeisen ottelun vastustaja oli lohkon kärkipään joukkue.

-Tämän parempaa kenraaliharjoitusta ei voi saada. Meillä oli kova joukkue vastassa. Se ei ole välttämättä ihan samanlainen kuin tuleva vastustaja, mutta Roihullakin oli nopeita jalkoja, hyviä kotiuttajia ja vaihtajia, Ojala muistutti.

Lohkon voittanut Vihti on otteluparin ennakkosuosikki, mutta Ojala muistutti, että playoff-otteluissa voi tapahtua mitä tahansa.

-Tässä sarjassa ei tällä hetkellä voi tulla vastaan kovempaa joukkuetta. Uskomme siihen, että meillä on mahdollisuus, jos pelaamme ja onnistumme joukkueena hyvin. Emme lähde leuka rinnassa kohti uusia pettymyksiä, vaan haastamaan ihan tosissaan. Jokainen joukkueurheilua seurannut tietää, että nämä ovat eri pelejä, Ojala sanoi.


Hyvä alku

Paukku sai lauantaina otteluun erinomaisen alun. Kakkospalkittu Katju Selkälä löi avausvuorossa kotiin Maarit Lindbergin ja toisessa vuorossa kotijoukkue siirtyi 5-0 johtoon, kun Lindberg kotiutti Niina Vierimaan, Terhi Mantila Tuulia Väisäsen, Maria Kankkio Lindbergin ja ykköspalkittu Outi Aho pääsi kotiin harhaheitolla. Roihu kuitenkin tuli pikkuhiljaa tasoihin ja vei lopulta jaksovoiton.

-Ensimmäisellä jaksolla meille tuli yksi huono ulkovuoro ja sen jälkeen kaksi huonoa sisävuoroa, Ojala mietti.

Hämeenlinnalaisten pelinjohtaja kävi pelin aikana useasti kovia keskusteluja ottelun syöttötuomarin Sami Ritolan kanssa, joka näytti useaan kertaa paukkulaisten vääriksi vetoamia syöttöjä oikeiksi.

-Toivottavasti se näkyi katsomoonkin. Jouduimme pelaamaan syötönvalvojaakin vastaan. Peli muuttuu aivan karmeaksi, jos ei voi huutaa mitään muuta kuin lautasväärää. Linja muuttui ja sama on jatkunut läpi kesän. Ilmeisesti meillä ei sitten kemiat kohtaa. Ei se mikään selitys ole, mutta lukkari on niin tärkeä pelaaja joukkueessa. Ei siinä oikein ole mitään tehtävissä, jos hän pääsee noin juhlimaan, Ojala mietti.

Toisella jaksolla Roihu karkasi 6-0-johtoon, mutta Paukku sievensi numeroita viimeisessä vuorossaan. Selkälä pääsi kotiin harhaheitolla ja lisäksi Kankkio kotiuttui Vierimaan ja Laura Surakka Mantilan. (HäSa)