fbpx
Uutiset

Paukku vei jännärin ja jatkaa nousukarsintaan

Olipahan jännää. Hämeenlinnan Paukun pesäpallonaiset kaatoivat sunnuntaina Kuusankosken toistamiseen ja jatkavat ykköspesiksen karsintaan.

Paukku oli kotikentällään pelatussa toisessa suomensarjan etelälohkon finaalissa vieraitaan parempi 1–0 (2–2, 6–5). Lauantain ensimmäisen ottelun Paukku vei supervuorossa 2–1, joten joukkue pääsi jatkoon voitoin 2–0.

Paukun pelinjohtaja Toni Ojala oli ottelun jälkeen onnellinen ja läpimärkä.

– Lupasin heittää puolivoltin Kuusankoskella, jos voitamme. Niin myös tein. Nyt lupasin käydä uimassa, jos voitamme. En ole tänä kesänä vielä uimassa käynytkään, joten se oli hyvä tehdä nyt, Ojala hymyili.

Raumaa vastaan

Hämeenlinnalaiset kohtaavat seuraavaksi Rauman, joka oli omassa länsilohkon finaalissaan Köyliötä parempi voiton 2–0. Otteluparin voittaja nousee ensi kauden naisten ykköspesikseen.

– Loimaa-voittojen jälkeen olimme portaiden alapäässä. Nyt olemme ehkä puolivälissä. Seuraavaksi vastaan tulee länsilohkon voittaja eli pelit vain kovenevat. Paha porukka on tulossa joka tapauksessa.

Nousukarsinta alkaa ensi viikonloppuna.

– Nyt on aika parantaa pelaajat. Nostan hattua Alatalon Kirsille, joka paikkasi pelaajamme kuntoon. Viikolla treenaamme vähän, mutta mitään mahdottomia ei nyt voi tehdä. Omaa peliä on lähdettävä pelaamaan, Ojala sanoi.

Tasaista ja tiukkaa

Sunnuntain sateisessa säässä pelattu ottelu oli tiukka.

– Ottelu oli tiukka trilleri. Sanoin lauantaina likoille, että pystymme lähtemään altavastaajana. Kuusankoski ei ollut hävinnyt kertaakaan ennen lauantaita ja varmasti se vaikutti. Sekä pelaajat että pelinjohto olivat tehneet kotiläksyt hyvin. Tiesimme mihin iskeä ja ketä käytämme hyväksi. Se toimi, ja pelaajat noudattivat taktiikka koko ajan, Ojala kehui.

Ensimmäinen jakso oli jo menossa vieraille, mutta kotijoukkueen parhaana ansaitusti palkittu Maarit Lindberg tasoitti viimeisessä sisävuorossa kunnarillaan. Lisäjuoksua Paukku ei onnistunut lyömään, joten jakso päättyi tasan 2–2.

Toisessa jaksossa tapahtui

Toisen jakson juoksuttoman avausvuoroparin jälkeen alkoi tapahtua. Paukku meni toisessa vuorossa 5–0 johtoon. Ensin Laura Surakka löi kotiin Minna Variksen ja heti perään Sanni Järveläinen juoksi kotiin harhaheiton turvin. Katju Selkälä kotiutti Lindbergin ja Jenni Loikkanen sekä Surakan että Emmi Alatalon.

Kuusankoski tuli kuitenkin Kaisa Laurikaisen johdolla 5–5-tasatulokseen heti tasoittavallaan. Laurikainen löi kolme juoksua korkeaan tolppaan iskemällään vastustamattomalla lyönnillä.

– Laurikaisen lyönti oli uskomaton. Sellainen onnistuu ehkä yhden kerran tuhannesta, Ojala sanoi.

Paukku ei kuitenkaan menettänyt keskittymistään, vaikka Kuusankoski kiri nopeasti kiinni viiden juoksun kaulan. Jonna Luopa iski kolmannessa vuorossa ottelun viimeisen juoksun kotiuttamalla Variksen.

Kuusankoski pääsi yrittämään tasoitusta kärjestään, mutta Paukku teki nopeasti kolme paloa ja pääsi aloittamaan voittojuhlat.

– Meidän tämän hetken ulkopelistämme kertoo jotain, että vastustajan viisi parasta pelaajaa pääsivät yrittämään tasoituksen tekemistä. Pidimme sen nollilla. Likat uskoivat, että sarja on voitettavissa. Kiitos myös Hämeensaaren yleisölle, joka oli tukenamme. Katsomossa nähtiin kesän ensimmäinen aaltokin, Ojala kehui. (HäSa)

Asiasanat

Menot