Uutiset

Paukku vireessä toisella jaksolla

Muutaman vuoden tauon jälkeen paluun pesäpallon miesten Suomensarjaan tehnyt Riihimäen Riihi-Pesis hävisi sarja-avauksessa Hämeenlinnan Paukulle 0–2 (2–3, 1–9).

Junioripitoinen RiiPe sai annettua ensimmäisellä jaksolla yllättävänkin tiukan vastuksen. Se pystyi kaksi kertaa kaventamaan juoksun päähän.

Rutinoituneemman Paukun Markus Sovelius ja jokeri Marko Viitanen sivalsivat alkutahdit ensimmäisessä vuorossa Valtteri Ketosen ja Jerry Villan tuomana. RiiPen Jere Harjuvaara kavensi, mutta Villan lyönti linjaan kotiutti toistamiseen Ketosen.

Kotijoukkueen jokeri Miki Leppäniva löi toisen kavennuksen, mutta tasoitukseen ja ohimenoon RiiPen osaaminen ei riittänyt.

Paukku ratkaisi toisen jakson heti avausvuorossa. Mikael Mantila, jokeri Timo Niemi-Nikkola, Sovelius, Villa ja Lasse Vartiainen sivalsivat heti kärkeen viisi juoksua ja peli oli taputeltu.

– Se oli hyvä kauden avaus. Ehjä kokonaisuus. Ei parasta peliä, mutta ulkopeli oli koko ajan hyvässä kunnossa ja sisäpelikin pyöri lähes joka vuorossa, sanoi Paukun pelaava pelinjohtaja Mantila.

Paukku hallitsi avausjaksoa selkeämmin, mitä numerot kertovat.

– Peli oli hallussa, mutta kotiutuksissa löimme päätä seinään ja taiteilimme liikaa. Toisella jaksolla muutimme kotiutukset peruslyönteihin riippumatta vastustajan kuviosta. Se toimi hyvin, ykköspalkittu Mantila jatkoi.

RiiPen pelinjohtaja Mika Lehto oli melko tyytyväinen ryhmäänsä.

– Taistelimme yllättävän hyvin. Ensimmäisellä jaksolla oli mahdollisuus tasoitukseen, mutta kolmosella nukuttiin. Pystymme parantamaan paljonkin, mutta jäämme fysiikassa jälkeen, sanoi Lehto.

– Meidän heitto- ja lyöntivoima on heikompaa, mutta kyllä pallot pitäisi saada kiinni. Tämän hetkisestä ryhmästä vain Antti Mäentausta, Roope Yrjänen ja Vesa Virtanen ovat aikuisten kirjoissa, hän jatkoi.

RiiPen lukkari Joonas Maunu eteni hyvin. Kakkosvahti Samu Saarinen löi napakasti.

Mantilla piti avausta odotettuna.

– Mikään ei yllättänyt. Meillä on iso potentiaali, sillä tässä on kova kilpailu mahtumisesta 12 pelaajan ryhmään, Mantila sanoi.

Paukun sisäpelin kärkiviisikko on kovaa kaliiberia. Sen muodostavat Ville Peltonen, Valtteri Ketonen, Mikael Mantila, Jerry Villa ja Markus Sovelius.

RiiPellä on pohdinta päällä, riittääkö lähes pelkästään juniorikaarti Suomensarjaan.

– Katsomme tilanteen rauhassa. Oma pelaamisenikin on harkinnassa, Lehto sanoi.

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic