Uutiset

Paukulla riittää pelattavaa kahdessa sarjassa

Hämeenlinnan Paukun naisten ja B-tyttöjen joukkueet ovat valmiina alkavaan pesäpallokauteen. Seuran suomensarjajoukkue pelaa ensimmäisen sarjaottelunsa ensi viikon sunnuntaina Hämeensaaressa vastustajanaan Lappeenrannan Pesä-Ysien kakkosjoukkue. B-tyttöjen superpesisjoukkueen kausi pyörähtää käyntiin jo maanantaina. Joukkue kohtaa kotikentällään Hämeenkyrön Räpsän.

Paukun suomensarjajoukkue on tänä vuonna yhdistelmä kokemusta ja nuorta voimaa. Joukkueen nuorempi kaarti muodostaa myös B-tyttöjen ryhmän rungon.

– Kumpikin joukkue kootaan tänäkin vuonna pitkälti samasta ryhmästä. Molemmat joukkueet aloittavat kauden luottavaisin mielin, ja tavoitteena on totta kai voittaa pelejä. Ykköspesikseen takaisin kurottavan naisten joukkueen ensimmäinen tavoite on yltää etelälohkossa neljän sakkiin. Toivottavasti meillä on edessä pudotuspeleissäkin mahdollisimman pitkä kausi. B-tyttöjen puolella ykköstavoitteemme on vastaavasti kehittää pelaajia, jotka pyrkivät urallaan eteenpäin, kertoo Paukun naisten pelinjohtaja Toni Ojala.

Ojala luotsaa Paukun joukkueita yhdessä Jari Luopan kanssa.

– Jari on B-tyttöjen pelinjohtaja ja vastaa naisten joukkueen valmennuksesta. Naisten joukkueessa työnjakomme on taas toisinpäin, Ojala sanoo.

Suomensarjassa hyviä joukkueita

Paukun naisten joukkue pelasi vielä viime kesänä Ykköspesiksessä. Lohkossaan neljänneksi yltäneen joukkueen kausi päättyi puolivälierissä tappion tänä vuonna Superpesiksessä pelaavalle Vihdin Pallolle.

Ykköspesis on tänä vuonna kahdeksan joukkueen valtakunnallinen sarja, jossa pelaa viime kesän ykkösen neljän lohkon parhaat joukkueet.

– Sarjauudistuksen takia suomensarjaan jäi siis ihan hyviä joukkueita. Me emme lähde kuitenkaan altavastaajina kahdeksan joukkueen etelälohkoon. Mikään joukkue ei vaikuta ylivoimaiselta, Ojala pohtii.

Paukun suomensarjajoukkueen ringissä on viitisentoista pelaajaa. Ojala odottaa paljon muun muassa nuorelta Aliisa Aakulalta.

– Aliisa on vasta ensimmäisen vuoden B-tyttö, mutta on kehittynyt hurjaa vauhtia ja on myös todella kova harjoittelija. Hän on myös monipuolinen pelaaja, joka pystyy hoitelemaan ulkopelissä jokaista pelipaikkaa. Odotan paljon myös kovalta heittäjältämme Outi Aholta, jolla on takanaan ehjä talvikausi.

– Kokemusta porukkaamme tuo vastaavasti nopeajalkainen koppari Sanni Järveläinen, joka pelasi viime kaudella maakuntasarjassa. Myös lukkarimme Katju Selkälä pelaa tärkeällä pelipaikalla, Ojala muistuttaa.

Paukun lisäksi suomensarjan etelälohkossa pelaavat Espoon Pesis, Kuusankosken Puhti, Loimaan Palloilijat junioripesis, Lappeenrannan Pesä-Ysien kakkosjoukkue, Helsingin Puna-Mustat, Pöytyän Urheilijat ja Vihdin Pallon kolmosjoukkue. (HäSa)

Asiasanat