Uutiset

Paukulla vahva edustus ensi kesän pesissarjoissa

Pesäpallomailat viuhuvat ensi kesänä entistä tiiviimmin Hämeensaaren kentällä. Hämeenlinnan Paukku on saanut uutta puhtia toimintaansa ja suunnittelee saavansa ensi kauden sarjoihin jo toistakymmentä joukkuetta.

Paukun naisten ja miesten edustusjoukkueet pelaavat suomensarjassa ja vuoden tauon jälkeen seuralla on joukkue taas myös B-tyttöjen Superpesiksessä.

– Näyttää siltä, että saamme kasaan 12–13 kilpajoukkuetta ensi kesäksi. Varsinkin naisten ja tyttöjen puolella meillä on nyt todella hyvä tilanne. Olemme käynnistäneet B-tytöissä kolmen vuoden projektin, jolla pyrimme kehittämään lupaavia pelaajiamme. Meillä on nimittäin useampikin C-juniori-ikäinen lahjakas pesäpalloilija, joista osa harjoittelee jo naisten joukkueessa, kertoo Paukun puheenjohtaja Teemu Heikkilä.

Naisten suomensarjajoukkue on saanut puolestaan riveihinsä paluumuuttajia, joista osa on tahkonnut Superpesiksessäkin. Paukun peliasussa nähdään ensi kesänä ainakin Eveliina Vartiainen, Terhi Mantila, Sanni Järveläinen ja Jenni Ruuskanen. Yksi jokerikorttikin seuralla on hihassaan, mutta sitä ei vielä haluta paljastaa.

Joukkueen ykköspelinjohtajana häärii Mikael Mantila, ja kakkospelinjohtajaksi palaa Marko Ruuskanen. Vastuuvalmentajana ja B-tyttöjen ykköspelinjohtajana toimii Jari Luopa.

– Meillä riittää pelaajia myös naisten maakuntasarjan joukkueeseen, jossa pelaavat suomensarjajoukkueen ulkopuolelle jäävät pelaajat. Myös B-tyttöjä on tässä porukassa ja he saavat kokemusta kovemmista naisten peleistä.

– Ensi kesänä meillä on pitkästä aikaa myös C-poikien joukkue. Paukulla on joukkueita F-junioreista alkaen. Myös harrastepesiksessä ja naperopuolella on vilkasta toimintaa, Heikkilä kertoo.

Paukun värit olivat hyvin esillä jo viime kesän pesiskentillä. E-tyttöjen alueleirillä seura saavutti kilpasarjan hopeaa ja voitti D-poikien pelisarjan. D-pojat saavuttivat hopeaa myös etelän aluesarjassa.

– Hienoa oli myös se, että miesten joukkue nousi suomensarjaan. Isännöimme myös etelän pesiksen alueleiriä Hämeenlinnassa ja Hattulassa, puheenjohtaja Heikkilä muistelee.

Naiset länsilohkossa

Paukun naisten joukkue pelaa ensi kaudella suomensarjassa länsilohkossa. Aiemmin joukkue on tahkonnut lounaislohkossa.

Pelinjohtaja Mikael Mantila odottelee kesän pelejä jo vesi kielellä.

– Kaudesta on luvassa todella mielenkiintoinen, sillä pelaamme uudessa lohkossa, joten Hämeensaaressa nähdään paljon uusia joukkueita. Lohko on myös ennakkoon kovempitasoisempi kuin lounaislohko, jossa naiset ovat tottuneet pelaamaan. Lähdemme pelaamaan iloista ja voittavaa pesistä, joka perustuu tiiviiseen ulkopeliin. Sen tarkempia menestystavoitteita emme ole asettaneet. Sijoitukset seuraavat sitten pelillistä tavoitetta, Mantila suunnittelee. (HäSa)

Asiasanat