Uutiset

Paukulle jäi luu käteen

Jyväskylä otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa naisten Ykköspesiksessä, kun se haki kaksi sarjapistettä Hämeensaaresta 1–0 (4–2, 3–3) -voitolla Hämeenlinnan Paukusta.

– Vastustaja oli tänään hyvä. Heille pitää antaa täysi tunnustus. Me taistelimme myös hyvin. Harmittamaan jäi eniten se, että me teimme tilanteita molemmilla kärjillämme. Kotiutuslyönteihin meidän pitää saada laatua. Tietenkin minun pitää miettiä viuhkan varressakin, koska otetaan etenijöitä kotiin ja millä merkillä, ruoski Paukun pelinjohtaja Toni Ojala joukkueensa kotiuttajia ja samalla hieman itseään.

Ojala oli analyysissään täysin oikeassa. Paukku voitti ottelun kolmostilanteet 23–16, mutta kotiutusprosentiksi tuli surkuhupaisa 21,7. Tilanteiden rakentelussa kärkikolmikko Sanni Järveläinen, Eveliina Vartiainen ja Terhi Mantila epäonnistui vain kertaalleen, mutta siihen ilonaiheet sitten jäivätkin.

Ensimmäisellä jaksolla Mantila ja Marjukka Mäkinen pääsivät kotiuttamaan molemmat kolme kertaa, mutta joka kerta etenijältä jäi kotipesän turva saavuttamatta. Molemmista Paukun juoksuista vastasi kotiuttajajokeri Jonna Luopa, jonka kylmäpäiset merkityt välilyönnit olivat kaunista katsottavaa.

Jos Paukun kotiuttaminen tökki, Jyväskylän Iina Valkeajärvellä ei sellaisesta ollut tietoakaan. Joukkueensa ykköspalkittu ykkösvahti onnistui mailan varressa jokaisella kolmella yrityksellään ja johdatti niillä keskisuomalaiset jaksovoittoon.

Toinen jakso alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Paukun kaikki ensimmäisen vuoroparin palot tulivat kotitaipaleelta, kun taas vastustaja teki nopeaan tahtiin kolme juoksua osittain Paukun pelaajien suosiollisella avustuksella.

– Harmittaa muutama räpylästä annettu juoksu. Kohti tuleva pallo ei saa tippua räpylästä. Sellaisia sattuu, mutta ne pitää saada vähenemään. Silloin kun joukkueiden välillä on pienet marginaalit, pienet jutut ratkaisevat pelejä, harmitteli Ojala.

Juuri kun peli alkoi näyttää taputellulta, herätti Paukun kakkosvahti Mäkinen itsensä ja 165 Hämeensaareen saapunutta katsojaa. Ensin taktisella hutilyönnillä Minna Varis kakkoselle, sitten pommi kolmospesän päälle ja lopulta tuuletus kunnarin ja yhden tavallisen lyödyn merkiksi kolmospesällä.

Kun vielä Luopa löi jakson tasoihin, tietenkin merkistä väliin, olivat toiveet jaksovoitosta korkealla.

Mari Koskisen vapaalla välilyönnillä Mantila jäi kuitenkin askeleen päähän kotipesästä. Heti perään Koskinen epäonnistui kopinnostoyrityksessään ja Paukun sisävuorot oli käytetty. Tasoittavallaan Jyväskylällä olisi ollut mahdollisuus yhdellä juoksulla kasvattaa sarjapisteitään vielä yhdellä, mutta Paukun koko ottelun mallikkaasti toiminut ulkokenttä hoiti itselleen merkityksettömän pelin lopun kuitenkin tyylikkäästi.

Ojala löysi tappiosta huolimatta joukkueestaan ansaitusti useampia onnistujia.

– Jonnalle (Luopa) täytyy nostaa hattua. Jos sovitaan että lyödään merkistä väliin, sitten lyödään niin eikä suoraan käsiin. Nuoret pelaajamme Anni Heikkilä lukkarina ja Senni Korhonen ykkösvahtina ovat pelanneet koko kauden hyvin. He pystyvät pelaamaan hyvällä tasolla illasta toiseen.

Paukku pelaa seuraavan kotiottelunsa tulevana lauantaina klo 17. Silloin kiilaan juoksee vastustajaksi Jalasjärvi. HÄSA

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic