Uutiset

Paukulle kelpaa suosikin viitta suomensarjassa

Hämeenlinnan Paukun naisten suomensarjajoukkue ei ota turhia paineita, vaikka kokenutta joukkuetta povataan alkavalla kaudella sarjan kärkitaistoihin. Sunnuntaina Kouvolassa Kuusankosken Puhdin vieraana etelälohkon kauden ensimmäisen ottelunsa pelaava Paukku lähtee pelikentille mukavissa tunnelmissa.

– Kauteen valmistautuminen on sujunut ihan suunnitellusti. Yhteisiä treenihetkiä ja harjoituspelejä olisi tosin saanut olla enemmänkin, mutta olemme sopineet etenevämme pelaajien siviilielämän ehdoilla. Meillä on onneksi todella paljon kokemusta kovistakin peleistä, eli ei joukkueen tarvitse enää paljon hioa kuvioitaan. Sovimme vain muutamia juttuja ja loppu tulee joukkueelta selkäytimestä, suunnittelee pelinjohtaja Mikael Mantila.

Sinisiksi Engeleiksi nimetyn joukkueen ei todellakaan tarvitse enää käydä läpi ainakaan pesäpallon alkeita. Viidentoista pelaajan ringistä nimittäin peräti kahdeksalla on kokemusta superpesiksestä. Terhi Mantila, Marjukka Mäkinen, Eveliina Vartiainen, Sanni Järveläinen, Maarit Lindberg, Emmi Alatalo, Lotta Immonen ja Oona Svärd ovat kovia pelaajia suomensarjatasolla.

– Kauden ensimmäisissä peleissä emme tietenkään ole vielä ihan täydessä tikissä, mutta tavoitteena onkin pelata parhaat pelit vasta elokuussa, Mantila sanoo.

Mantila toivoo joukkueensa esittävän monipuolista ja yllätyksellistä peliä.

– Kokemuksen lisäksi valttinamme on saada aikaan parhaimmillaan omassa sisäpelissä kahdentoista pelaajan jatkuva paine vastustajan ulkokentälle, Mantila kuvailee.

Paukku esittäytyy kotiyleisölleen Hämeensaaressa ensimmäisen kerran ensi keskiviikkona. Tuolloin joukkue kohtaa naapurikunnasta saapuvan Janakkalan Janan.

– Siitä ottelusta saattaa tulla todella mielenkiintoinen kamppailu, sillä Janalla on ihan hyvä porukka, Mantila kehuu.

Paukun, Janan ja Kuusankosken lisäksi etelälohkossa ovat helsinkiläiset Puna-Mustat ja Roihu, Hyvinkään Tahko, Espoon Pesis, Lappeenrannan Pesä-Ysit ja Haminan Palloilijat.

Suomensarjaa pelataan neljässä lohkossa ja lohkojen sisäisiin välieriin pääsee neljä parasta joukkuetta. Kaksi lohkovoittajaa nousee jatkopelien jälkeen ykköspesikseen kaudelle 2017. Lohkojen viimeiset putoavat maakuntasarjaan. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

8.7.2020