fbpx
Uutiset

Paukun hurja meno jatkuu

Hämeenlinnan Paukun naiset jatkoivat keskiviikkoiltana hurjaa menoaan ykköspesiksessä. Viides peräkkäinen voitto ja nousu sarjataulukossa jo kolmanneksi varmistui, kun Mynämäen Vesa jäi Hämeensaaressa jyrän alle puhtaasti 2–0 (5–0, 9–1).

Kotijoukkue ratkaisi molemmat jaksot jo heti kättelyssä. Ensimmäisen jakson kolme ja toisen peräti yhdeksän juoksua heti avausvuoropariin mursivat vastustajan selkärangan kertaiskulla. Mynämäki ei saanut omassa sisäpelissään oikeastaan mitään aikaan. Paukku pelasi takuuvarmaa ulkopeliään eikä vastustajalle jäänyt muuta tehtävää kuin seurata takavalojen kaikkoamista taivaanrantaan. 

Hämeensaaren reilua 250 katsojaa hemmoteltiin ottelussa etenkin upeilla vaihtolyönneillä. Eveliina Vartiainen hassutteli Mynämäen etukenttää ohitusnäpyillään mielin määrin ja Terhi Mantilan bravuurilyönti 3-pesän taakse oli jälleen kerran takuuvarmassa kunnossa. 

Kotiutuspuolella Marjukka Mäkisen viisi lyötyä juoksua ei yllättänyt ketään, mutta jokeriosaston Fanni Kanerva, Jonna Luopa ja Mari Koskinen onnistumiset 100 % tehoilla kotiutuksissa ansaitsee erityismaininnan. Jokerit löivät kaksi juoksua naiseen kaiken lisäksi tärkeisiin paikkoihin. 

– Näille likoille pitää nostaa hattua. Aina kun tulet jokerina lyömään sinulta odotetaan onnistumista. Se on kuitenkin tiukka paikka. Vastustajan on lisäksi hankala pelata, kun meiltä löytyy Mäkisen kaltainen kotiuttaja, joka aiheuttaa jatkuvan läpilyöntiuhan, kehui Paukun pelinjohtaja Toni Ojala vuolaasti tykkiosastoaan. 

Kriittisesti katsottuna Paukun 12 lyödystä juoksusta (kaksi Mynämäki lahjoitti harhaheitoilla) vain kaksi oli oikeasti lyötyjä pinnoja. Luopan merkkaamattomalle välilyönnille ja Mäkisen merkatulle kolmossaumalle ulkokenttä ei voinut mitään. Kaikissa muissa kotiutuksissa pallo poltti enemmän tai vähemmän mynämäkeläisten räpylöissä. 

– Sisällä saimme luotua hyvin tilanteita. Likat löivät palloja juuri niihin painostuksen kohteisiin, jotka olimme ennen peliä sopineet. Sieltä niitä pinnoja sitten otettiin. Jos joku pelaaja kentällä ei saa kiinni palloja, sille pitää niitä vaan lyödä koko ajan. Näissä peleissä ei kannata antaa armoa, koska sarjapisteistä tässä kuitenkin pelataan, jyrähti Ojala. 

Paukun parhaana ottelussa palkittiin täysin ansaitusta täydellisesti kentällemenoissaan onnistunut ja neljä juoksua tuonut Sanni Järveläinen. Ulkopelissä 3-kopparin tontti ei tuntunut Järveläiselle riittävän, kun hän haki koppeja välillä jopa 2-rajan tuntumasta.  

Kakkospalkittu lukkari Anni Heikkilä pääsi nautiskelemaan Mynämäen pelaajien ajoittain jopa surkuhupaisasta sisäpelistä. Nuori lautasen valtiatar käytti surutta hyväkseen vastustajan merkkivirheet, huonon kaaripelaamisen ja yksinkertaisesti väärät lyöntiratkaisut.  

Paukun ottelut jatkuvat tulevana lauantaina Porissa sarjaviitosta Pesäkarhujen kakkosjoukkuetta vastaan. Sen pelin panoksena alkaa olla jo vähitellen paikka nousukarsinnoissa. (HäSa)

Asiasanat

Menot