Uutiset

Paukun miehille nolo tappio

Hämeenlinnan Paukku kärsi kirvelevän tappion helsinkiläiselle PunaMustille miesten suomensarjan ottelussa keskiviikko-iltana. PuMu vei vaiherikkaasta ottelusta kaksi sarjapistettä mukanaan kotijoukkueen jäädessä nuolemaan näppejään. Loppunumerot kirjattiin pääkaupunkilaisille lopulta 1–0 (10–1, 7–7)

Ensimmäinen jakso oli täysin PuMun. Se pyöritti näyttävästi sisäpeliään Paukun avustaessa kaikin mahdollisin tavoin. Kymmenestä juoksustaan vierailijat saivat kaksi Paukun ulkokentän avustuksella ja peräti kolme vapaataipaleilla. Jokerikotiuttaja Lauri Helinin (4 lyötyä/0 tuotua) kahdelle upealle kotiutuslyönnille Paukun ulkokenttä ei voinut mitään.

Paukku sai jakson ainokaisen juoksunsa Henri Häkkilän lahjoittaessa vapaataipaleen. Härski lukkari kuittasi kuitenkin epäonnistumisensa varastamalla röyhkeästi etenemisessään kolmospesältä kotiin PuMun kahdeksannessa juoksussa. Tämä tilanne jäi ottelun tuomaristolta huomaamatta, mutta niin jäi liian moni muukin tilanne.

Kolmen lukkarin taktiikalla

Ensimmäisellä jaksolla lautasen ääressä aloittanut Paukun Mikael Mantila siirtyi kahden antamansa vapaataipaleen jälkeen linjapelaajaksi. Joonas Soramäki asteli lautasen ääreen ja jatkoi Mantilan ja Häkkilän viitoittamalla tiellä lahjoittamalla yhden juoksun väärillä vastustajalle.

Toinen jakso alkoi Paukulta vahvasti. Vaihdosta lautasen ääreen tulleella Tony Vuorisella syöttö pysyi lautasella ja jokerikotiuttaja Timo Niemi-Nikkolan (1+4/1) ruuti oli kuivaa. Tinke pamautti pallon heti ensimmäisessä vuoroparissa PuMun koppareiden välistä vallin yli Vanajaan ja jokaisen pesäpalloilijan unelma – ajolähtökunnari – oli totta.

– Katselin, että kopparit olivat aikalailla rajojen puolella. Keskellä oli paljon tilaa. Lähdin kokeilemaan vapaalla lyönnillä koppareiden väliin. Viime kesänä onnistuin vastaavassa lyönnissä, kertasi Niemi-Nikkola upeaa lyöntiään.

Paukun ulkopeli tiivistyi huomattavasti toisella jaksolla. Etenkin etukentän kaksikko Valtteri Ketonen–Matti Asunmaa suolasi PuMun etenijöitä liukuhihnalta.

Kun jakson edetessä Markus Sovelius (1/0), Lasse Vartiainen (1/0) ja Niemi-Nikkola onnistuivat vielä kotiutuksissaan siirtäen kotijoukkueen jo 7-0-johtoon, alettiin katsomossa odotella jo supervuoropariin siirtymistä.

PuMu tuli kuitenkin juoksu kerrallaan viimeisen tasoittavallaan lähemmäs ja lähemmäs. 7–6-tilanteessa Paukun kolmen lukkarin taktiikka petti lopullisesti, kun Vuorinen lahjoitti väärillään tasoitusjuoksun vastustajalle.

Huonot fiilikset

Penkiltä PuMun huikeaa nousua seurasi myös jokeripaidassaan Niemi-Nikkola.

– Minkäs siinä voi. Siinä ei kannustuksestakaan ole apua, kun vastustaja saa hurmion päälle. Huonot fiilikset tästä pelistä tietenkin jää. Jos nyt itse onnistuu parissa lyönnissä, se ei paljoa hetkauta.

– Ensimmäinen jakso oli selvä kavereille. Sitten he vielä nousivat toisella jaksolla. Peli oli silloin heidän. Meillä oli pelissä vaiheemme, mutta emme pystyneet pitämään johtoa, kertasi Niemi-Nikkola peliä allapäin.

Paukun miehillä on peleistä muutaman viikon tauko. Tinkeltä löytyi lääkkeet pelin paranemiseen.

– Varmaankin tässä levätään ensin ja unohdetaan tämä alkukausi, joka on ollut hieman kaksijakoinen. Toisaalta olemme onnistuneet, mutta toisaalta joku osa-alue on peleissä myös pettänyt. Voittoja on tullut aika vähän, vaikka pisteitä olemme kuitenkin saaneet suurimmasta osasta peleistä. Se on ollut ainakin hyvää. Vähän liikaa on kuitenkin tullut tämän tyyppisiä pelejä. Kun saamme yksinkertaiset asiat kuntoon, loppukausi sujuu varmasti paremmin, suuntasi Niemi-Nikkola katseet jo tulevaan. (HäSa)

Asiasanat