Uutiset

Paukun naiset jyräsivät lohkofinaaliin

Hämeenlinnan Paukun naiset jatkavat suomensarjan lounaislohkon finaaliin kaadettuaan välierän toisessa osaottelussa vieraissa Turun 2–0 (4–3, 7–2). Paukku odottelee seuraavaa vastustajaa toisesta lohkovälierästä, jossa Pori ja Mynämäki pelaavat keskiviikkona kolmannen ja ratkaisevan ottelunsa. Ensimmäinen lohkofinaali pelataan ensi lauantaina Hämeenlinnassa.

Turku aloitti sunnuntain ottelun lauantain tapaan väkevästi. Jokerikotiuttajien Minna Tuomarilan (2/0) ja Peppi Kaavin (2/0) onnistumisilla kotijoukkue siirtyi nopeaan tahtiin 2–0-johtoon.

Paukku ei tästä kuitenkaan hätääntynyt, vaan iski tuplamäärän juoksuja tasoittavallaan. Eveliina Vartiainen (1+1/3) täräytti 3-pesän takaa ykköstilanteessa Sanni Järveläisen (0/2) kotiin asti ja juoksi itse kunnarin. Kun vielä upean ulkopelin pelannut Terhi Mantila (2/1) kotiutti Vartiaisen ja Anna Knuuttila (1/0) Maija Rinnetien (0/1), oli tarvittava tehty.

Molempien joukkueiden ulkopeli tiivistyi räväkän ensimmäisen vuoroparin jälkeen. Turku tuli vielä neljännen aloittavallaan juoksun päähän, mutta ei sen lähemmäksi. Näin Paukun ei tarvinnut jakson jo ratkettua enää edes käyttää viimeistä sisävuoroaan.

Ratkaisu heti alussa

Jos ensimmäinen jakso oli loppuun asti tasainen, toinen ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä vuoroparissa. Paukku takoi omalla sisävuorollaan viisi juoksua eikä Turku tästä enää toipunut.

Toisen jakson paukkulaisonnistujia olivat kolme juoksua lyönyt Laura Surakka, kahdesti kotiuttanut Jonna Luopa sekä 2-koppari Marjukka Mäkinen (1/1) ja 1-vahti Sanni Carlson (0/2).

Paukun pelinjohtaja Mikael Mantila oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen välierissä.

– Me pelasimme taktisesti kypsät ottelut ja olimme nöyriä. Anni Heikkilä lukkarina oli tärkeässä roolissa. Hän otti Turun kotiuttajilta syötöillään parhaan terän pois.

Paukun tiivis ulkopeli oli yksi ottelusarjan ratkaisuista.

– Me pystyimme estämään Turun läpilyönnit. Kopparikaksikkomme (Järveläinen ja Mäkinen) pelasi jälleen kerran hyvän ottelun, kehui Mantila suojattejaan. (HäSa)

Asiasanat

Menot