fbpx
Uutiset

Paukun naiset ottivat kolmannen voiton putkeen

Hämeenlinnan Paukku jatkoi voittokulkuaan pesäpallon naisten suomensarjassa kukistamalla Vihdin Pallon kolmosjoukkueen jaksoin 2–0 (8–0, 5–0). Paukku oli armoton emäntä eikä antanut vierailijoille juoksuakaan.

Lopullinen ratkaisu nähtiin toisen jakson kolmannen vuoroparin tasoittavalla. Paukun kärkijokeri Aija Aakula löi ensin kunnarin tyhjään kenttään ja juoksi sen jälkeen vielä kotipesään niin ikään kunnaria tuulettaneen Maarit Lindbergin lyönnistä.

Aakula toi ottelussa yhteensä neljä juoksua. Hänen kuusi kärkilyöntiäänkin onnistuivat sataprosenttisesti. Aakulan lisäksi Paukun pelinjohtaja Toni Ojala nosti esiin Vihdin lyöjät kurissa pitäneen lukkarin Katju Selkälän ja vaihtopelissä onnistuneen Jonna Luopan.

– Joukkue pelasi kuitenkin tasaisen hyvin. Vihti oli ennakkoon heikompi, ja sellaisiin peleihin on vaikea asennoitua. Kun vastustaja ei saa pinnan pinnaa, ulkopeliin voi olla tyytyväinen, Ojala iloitsi.

Kolmestatoista juoksusta huolimatta Ojala ei ollut täysin tyytyväinen omiensa sisäpeliin.

– Vastustajan hidas peli tuotti meille vaikeuksia, kun menimme siihen mukaan.

Outi Aholle ykköspalkinto

Paukun ykköstähtenä palkittiin kaksi juoksua tuonut Outi Aho. Hänen mielestään Vihti voitettiin peruspelillä.

– Sisäpelissä tuli pari hyvää henkilökohtaista suoritusta, ja ulkopelissä ei kentällä tarvinnut paljon tehdä, kun lukkari hoiti hommat, Aho kuvaili.

Kotijoukkueen kakkospalkittu oli yhden juoksun lyönyt Essi Elomaa. Laura Surakka löi kolme juoksua, Aliisa Aakula ja Emmi Alatalo kaksi ja Maarit Lindberg ja Jonna Luopa yhden. Lindberg toi kolme juoksua ja Surakka, Luopa, Heidi Nieminen ja Sanni Järveläinen yhden.

Paukun kausi on käynnistynyt hyvin joukkueen voitettua kaikki kolme suomensarjan peliään. Erityisesti ulkopeli on sujunut mallikkaasti, sillä annettuja juoksuja on kertynyt vain kahdeksan.

– Kausi on lähtenyt fantastisesti käyntiin, ehkä jopa paremmin kuin odotimme. Fiilis joukkueessa on hyvä ja peleihin on kiva lähteä, vaikka jännitys ei ole kadonnut mihinkään, Aho hymyili.

Paukun pelit jatkuvat lauantaina Helsingin Puna-Mustien vieraana. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 6.6. Espoon Pesistä vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Menot