Uutiset

Paukun naiset pelaavat noususta

Hämeenlinnan Paukun naiset taistelevat kauden päätteeksi noususta pesäpallon ykköspesikseen. Asia varmistui, kun joukkue kaatoi suomensarjan lounaislohkon finaaleissa toistamiseen Mynämäen Vesan. Loppulukemat kirjattiin tiukan taiston jälkeen Paukulle 1–0 (5–3, 1–1).
 
Paukku aloitti sunnuntain kamppailun siitä, mihin lauantain koitoksessa jäi. Marjukka Mäkisen (4/0) johdolla joukkue repi Mynämäen ulkokentän palasiksi. Maestro Mäkinen kotiutti ensimmäisellä jaksolla kolmesti, Sanni Carlson (1/0) ja Terhi Mantila (1/1) kertaalleen. Näin Paukku johti jaksoa turvallisen tuntuisesti 5–1.
 
Mynämäki laittoi neljännen vuoroparin tasoittavallaan kuitenkin vielä kirivaihteen päälle. Se teki kaksi kavennusjuoksua, mutta Kasmira Sillanpään kärjen takana tullut ykköspalo päätti tylysti jakson Paukun voittoon.

Tasaista vääntöä

Toinen jakso oli niin tasainen kuin se vaan millään voi olla. Mynämäki siirtyi ensimmäisen vuoroparin aloittavallaan 1–0-johtoon, jonka Paukku kuittasi heti tasoittavallaan. Kotipesän turvaan kipitti Sanni Järveläinen (0/2). Mailan varressa oli kukapas muu kuin Mäkinen.
 
Molemmilla joukkueilla oli paikkansa lisätä juoksutiliään, mutta loppujakso edettiin lisäjuoksuitta. Näin Paukku pääsi juhlimaan kahdeksattatoista peräkkäistä voittoaan suomensarjassa. Se ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä pelin peliä.
 
Sisäpelin onnistujia sunnuntaina Mäkisen lisäksi olivat etenijäjokeri Minna Varis (0/1) ja toisen kerran peräkkäin sataprosenttisesti etenijöitä vaihtanut ja kotiuttanut Mantila. Unohtaa ei sovi myöskään 1-vahti Carlsonia, joka onnistui Mantilan tavoin täydellisesti kärkilyönneissään.
 
Ulkopelissä edukseen erottuivat ykköspalkittu lukkari Anni Heikkilä ja sieppari Aliisa Aakula (0/1), jotka pakottivat hyvällä pelaamisellaan Mynämäen lujiin vaihtolyönteihin. Sitä kautta muun Paukun ulkokentän pelaaminen helpottui merkittävästi, kun Mynämäki ei päässyt juhlimaan pienillä vaihtolyönneillä.

Ulkopeli timanttia

Paukun pelinjohtaja Mikael Mantila intoutui ylisanoihin kehuessaan joukkueensa pelaamista.
 
– Jos lauantaina ulkopelimme oli rautaa, tänään se oli timanttia. Se oli ultimaattista taistelua. Me kirjoitamme tässä huikeaa tarinaa.
 
Paukku aloittaa nousupelit ykköspesikseen kotiottelulla tulevana lauantaina. Vastustaja tulee helsinkiläinen Roihu (Hki). 
 
– Ensi viikonloppua lähdemme hakemaan kirsikkaa kakun päälle, herutteli Mantila. (HäSa)
 
Arto Laakso
 

 

Asiasanat

Menot