Uutiset

Paukun naiset valmiina kauteen ykköspesiksessä

Hämeenlinnan Paukun pesäpallonaiset pelaavat tällä kaudella jokusen vuoden tauon jälkeen naisten ykköspesiksessä. Paukku pelasi viime kaudella väkevästi sarjaporrasta alempana ja varmisti nousunsa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Hämeenlinnalaisten pelinjohtajana on tällä kaudella Toni Ojala. Aikaisemminkin Paukun peliä johtanut Ojala vietti pari edellistä kesää naisten superpesiksessä Vihdin peräsimessä.

– Toiseen kotiin on kiva tulla. Kentällä on tuttua porukkaa, ja meillä on kasassa kiva ja yritteliäs joukkue. Siinä on sopivasti nuorempaa ja kokenutta pelaajaa. Odottavaisin mielin kauteen voi lähteä, Ojala sanoo.

Pari kautta korkeimmalla sarjatasolla oli pelinjohtajalle mielenkiintoista aikaa.

– Ehkä se opetti vähän taktista puolta eli olen taktisesti vähän kypsempi kuin Vihtiin lähtiessäni. Vastustajan ja sen pelitapaa osaan ehkä tarkkailla vähän eri lailla, mutta ei kai näin vanhana enää kovin paljon uusia juttuja opi, kokenut pesäpallomies nauraa.

Paukun talvi on sujunut Ojalan sanoin ”tosi hyvin”.

– Olemme selvinneet aika vähillä loukkaantumisilla ja vammoilla. On ollut mukava vetää treenejä, kun porukkaa on ollut hyvin koolla varsinkin nyt, kun meillä on mukana omia junioreita ja Janakkalasta tulleita. Harjoituksissa on ollut hyvä tekemisen meininki.

Paukun naisilla on tällä kaudella yhteistyösopimus sekä tamperelaisen superpesisjoukkueen Mansen Räpsän että suomensarjassa pelaavan Janakkalan Janan kanssa.

– Näissäkin harjoituksissa meillä on mukana kaksi Mansen peluria. Saamme pelata superpesisjoukkuetta vastaan harjoituspelin, mikä olisi muuten ollut hankalaa. Meidän pelaajilla on ollut mahdollisuus käydä Mansen treeneissä. Heikkilän Anni on sitä käyttänyt hyväkseen.

Paukun ja Mansen harjoituspeli pelataan tiistaina Hämeensaaressa noin kello 18.30.

Ojala toivoo, että jokainen seura on yhteistyösopimuksessa voittaja.

– Eikä sitä tarvitse ajatella seurojen juttuna, vaan yksittäisen pelaajan kannalta, jotta jokaiselle löytyy kykyjensä mukainen paikka. Jos olet todella hyvä, ei muuta kuin kokeilemaan siipiään superiin. Jos peliaika on kiikunkaakun, sitä voi löytyä täältä. Sama juttu tietysti Janakkalan suuntaan, Ojala muistuttaa.

Kokenutta osastoa Paukussa edustaa muun muassa joukkueen kapteeni Eveliina Vartiainen. Astetta kovempi sarja vaatii kapteenin mielestä hyvää joukkuepeliä.

– Meillä on paljon hyviä yksilöitä ja vahvistuksiakin olemme saaneet. Toki Carlssonin Sanni ja Knuuttilan Anna jäivät pois. Joukkueena pitää pelata yhteen ja kaikkien olla omalla tasollaan ja osa voisi ylittääkin itsensä, Vartiainen suunnittelee.

Paukun lohkossa on paljon samoja joukkueita kuin viime kaudella suomensarjassa.

– Sen verran kovempia joukkueita on kuitenkin vastassa, että sarjatason eron huomaa, Vartiainen muistuttaa.

Kapteenin mielestä Paukulla on aika nuori joukkue.

– Nuoret pelaajat ovat menneet kovasti eteenpäin. Meillä on toki kokeneempiakin pelaajia. Uskon, että hioudumme hyväksi nipuksi, kun kokeneemmat tuovat kokemusta ja nuoret tulevat peleihin innolla. Pelipaikastakin saa taistella ihan tosissaan. Meillä on laaja rinki ja hyviä junnuja tulossa.

Joukkueen harjoitusringissä ovat olleet Aliisa Aakula, Outi Aho, Aino Ala-Kauhaluoma, Anni Heikkilä, Teija Heiskanen, Annariikka Hietala, Sanni Järveläinen, Fanni Kanerva, Senni Korhonen, Mari Koskinen, Essi Leppänen, Jonna Luopa, Terhi Mantila, Marjukka Mäkinen, Ellinoora Ojala, Maija Rinnetie, Minna Varis ja Eveliina Vartiainen.

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic