Uutiset

Paukun naiset voittoputkessa

Nousukarsinnat kutsuvat.

 Hämeenlinnan Paukun pesisnaiset varmistivat kolme kierrosta ennen runkosarjan loppua paikkansa suomensarjan lounaislohkon nousukarsintoihin. Paikka varmistui 2–0 (7–4, 26–0) -kotivoitolla Loimaasta.

Voiton takuunaisena oli Marjukka Mäkinen (1+6/3), joka paukautti ensimmäisen jakson ratkaisun kolmospesän päälle suuntautuneella lyönnillään.

– Me emme luovuttaneet missään vaiheessa. Pelaajat, jotka eivät välttämättä aina ratkaisutilanteisiin pääse, hoitivat hienosti homman ja laittoivat minulle kentän täyteen. Lähdin vielä hetki ennen syöttöä lyömään keskelle taakse. Hetken mietin, että se ei ole osunut. Miksi lähden hakkaamana päätä seinään? Siinä vaiheessa, kun tuli hyvä syöttö, päätin, että nyt se lähtee, kertasi Mäkinen ensimmäisen jakson ratkaisutilanteita.Ennen Marjukan onnistumista ensimmäinen jakso oli täynnä epäonnistumia molemmilta joukkueilta. Ulkopelissä pallot polttivat räpylöissä ja sisäpelissä etenkin kotijoukkueen runkopelaajat sortuivat alokasmaisiin virheisiin.

Paukku osoitti kuitenkin pelaajistonsa laajuuden jakson lopussa. Harvemmin vastuuta saaneet pelaajat olivat suurissa rooleissa, kun Paukku lähti kuromaan Loimaan kahden juoksun karkumatkaa kiinni. Aliisa Aakula (1/2) ja Ellinoora Ojala (0/3) toivat Terhi Mantilan (2/3) ja Jonna Luopan (1+4/1) lyönneillä Paukun tasoihin. Laura Surakka (6/2) ja Mantila saivat hölkätä kotipesän turvaan Mäkisen huippulyönnillä.

Läpihuutojuttu

Toinen jakso alkoi juuri niin kuin katsomossa istuneet asiantuntijat ennustivatkin. Paukku tuli sisuuntuneena ensimmäiseen sisävuoroonsa ja alkoi pelata pesäpalloa niin kuin se parhaimmillaan osaa. Onnistumiset seurasivat toisiaan. Yhdeksään juoksuun mahtui Surakan ja Luopan läpilyöntien lisäksi niin Loimaan muutama harhaheitto kuin perinteinen Sanni–Sanni-yhdistelmäkin. Siinä Carlson (2/3) lyö ja Järveläinen (2/3) kipittää kotiin.

Paukku vei lopulta toisen jakson murskalukemin 26–0. Kakkosvahti Mäkinen uskoi monen muun tavoin Loimaan pelin olleen pelattu jo ennen toisen jakson alkua.

– Minusta tuntuu, että vastustajan selkäranka katkesi ensimmäisen jakson ratkaisuun. He olivat juhlafiiliksillä, kun johtivat jaksoa kahdella juoksulla.  

Mantilalta kehuja

 Paukun pelinjohtaja Mikael Mantila oli tyytyväinen mies voitetun ottelun jälkeen.

– Ensimmäisen jakson nousuun olen todella tyytyväinen. Se oli hemmetin hienoa, että ensimmäisen pieleen menneen suunnitelman jälkeen toiset pelaajat nousivat ratkaisijoiksi. Loimaa pelasi ensimmäisellä jaksolla hyvää ulkopeliä. Enemmän se oli kaverin hyvyyttä, vaikka meidänkin pelaamisessamme oli tiettyä tukkoisuutta.

– Toiselle jaksolle skarppasimme kotiutuslyönteihin. Ensimmäisellä jaksolla vapaat lyönnit eivät onnistuneet, mutta toisella onnistuivat ja samalla merkistä kotiuttamiset alkoivat onnistua. Sellaista se on, jutteli Paukun viuhkavelho.

Paukku jatkaa kotiotteluitaan tulevana lauantaina. Klo 13 alkavassa ottelussa Hämeensaareen vastustajaksi saapuu sarjanelonen Turku. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic