Uutiset

Paukun naisilla nousujuhlat

Hämeenlinnan Paukun naiset pelaavat ensi kaudella pesäpallon Ykköspesiksessä. Nousu varmistui, kun joukkue kaatoi karsinnan toisessa osaottelussa Helsingissä Roihun tiukan väännön jälkeen 2–1 (2–4, 5–2, 1–0).

Ottelu alkoi täysin Paukun suunnitelmien mukaan. Eveliina Vartiainen toi avausjuoksun harhaheitolla ja Sanni Carlson kotiutti Sanni Järveläisen keskikumuralla. Sitten kaikki muuttui.

Paukun sisäpeli jumiutui ja Roihu pääsi peliin mukaan. Kotijoukkue avasi juoksutilinsä, kun kotipesän takaa paistanut aurinko sokaisi kiinniottohetkellä 3-koppari Järveläisen.

Seuraavaksi Marjukka Mäkisen tulinen polttoheitto ohi kolmospesästä vieritti pallon yli sadan metrin päähän avaran kentän laidalle. Tilanteesta Roihu sai kaksi juoksua täysin ilmaiseksi. Kun vielä Hanna Järvi kotiutti upealla 2-puolen välilyönnillään Heidi Koukun, oli ensimmäinen jakso taputeltu Roihulle.

– Kun pelaa kovaa ja yrittää täysillä, myös virheitä välillä sattuu, kuittasi Paukun pelinjohtaja Mikael Mantila luottopelaajansa virheen.

Ratkaisu superissa

Toinen jakso oli molemmilta joukkueilta enemmän tai vähemmän supervuoroparin odottelua sen jälkeen, kun Paukku oli siirtynyt 4–1-johtoon. Vierailijat olivat koko jakson niskan päällä, mikä antoi hyvät lähtökohdat ottelun kliimaksiin.

Roihu aloitti supervuoroparin sisältä. Se rakensi kolmostilanteen vielä kahdella palolla, mutta Eveliina Vartiaisen polttoheitto kotipesään jätti kotijoukkueen nollille.

Omassa sisävuorossaan ratkaisun merkit olivat ilmassa, kun Sanni Carlson asettui mailan varteen ja siirsi ensin Sanni Järveläisen kolmoselle.

Seuraavaksi painuva lyönti keskisaumasta, maila alas, Sanni kotiin ja kädet ilmaan. Se oli siinä.

Huikea joukkue

Paukun kapteeni Eveliina Vartiainen oli innoissaan sarjanoususta.

– Hieman on hämmentynyt olo, kun ratkaisu tuli niin nopeasti. Tämä voitto kruunasi kauden. Paremmin ei oikeastaan olisi voinut mennä.

– Fiilikset on samanlaiset kuin viimeksi, kun nousimme ykköspesikseen. Ikää on tullut kymmenen vuotta lisää. Kokemus puhuu puolestaan. Nyt en jännittänyt ehkä niin paljon.

Vartiainen jakoi isolla kädellä kehuja joukkueelleen ja sen johdolle.

– Joukkueemme on ollut aivan huikea. Se on täynnä mahtavia persoonia. Jokainen on hoitanut oman roolinsa. Miksu on huikea, todella taktinen pelinjohtaja.

Pelinjohtaja Mantila sai tunnekuohultaan purettua iloaan myös sanoiksi.

– Kaikki ovat olleet sitoutuneita yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Jokainen pelaaja on tehnyt erityisesti ulkopelin kanssa kovasti töitä. Sitä kautta voitimme 20 peliä putkeen.

Paukun naiset jyräsivät suvereenisti koko suomensarjan kauden voitosta voittoon. Joukkue kärsi kauden aikana vain neljä jaksotappiota.

Toivoa sopii, että lahjakkaiden nuorien pelaajien lisäksi joukkueen superpesistaustaiset runkopelaajat jatkavat uraansa kasvattajaseurassaan myös tulevana kautena. Silloin Hämeensaaressa saadaan jälleen varmuudella nauttia korkeatasoisesta naispesiksestä. (HäSa)

Arto Laakso

Asiasanat

Menot