Uutiset

Paukun naisilla paljon paluumuuttajia

Hämeenlinnan Paukun naisten suomensarjajoukkueessa vilisee kotikaupungin yleisölle tuttuja nimiä. Hämeenlinnaan tekevät paluun muun muassa Marjukka Mäkinen, Sanni Järveläinen ja Sanni Rehunen. Paukun pelinjohto on osaavissa käsissä, kun merkkejä on näyttämässä Mikael Mantila.

– Meillä on kasassa mielenkiintoinen joukkue. Emme kuitenkaan missään vaiheessa oikeastaan hankkineet ketään. Asiat vain ajautuivat siihen suuntaan, kun ensin tuli yksi pelaaja ja sen jälkeen joku toinen perässä. Harjoituksissa on ollut hyvä tekemisen meininki, josta sana on kiirinyt. Monilla on juuret Hämeenlinnassa, ja muutama pelaaja sai vielä kesätöitäkin Hämeenlinnasta, Mantila sanoo.

Pelinjohtajan mukaan Paukun joukkueessa on kaikki osat, mitä hyvässä pesäpallojoukkueessa pitää ollakin.

– Meillä on nopeutta, lyöntivoimaa ja ulkokentällekin sekä laajuutta että monipuolisuutta jokaiselle paikalle. Meillä on hyvä joukkue, kun saamme kaikki samaan aikaan paikalle, Mantila lupaa.

Iloista pesäpalloa

Kokenut pesäpallomies haluaa Paukun pelaavan nopeaa ja tiivistä ulkopeliä.

– Nimenomaan iloista pesäpalloa. Emme mieti pelaamista tuloksen kautta, vaan elämme hetkessä ja pelaamme lyönti ja vuoropari kerrallaan, Mantila kuvailee.

Paukku aloittaa kautensa sunnuntaina Hämeensaaressa kotiottelulla Mynämäkeä vastaan. Ottelu alkaa kello 13. Lohkossa pelaavat kaksikon lisäksi Tampere, Pori, Loimaa, Kankaanpää, Rauma ja Turku.

– Olemme saaneet vasta nyt kaikki pelaajat vakituisesti rinkiin. Ottaa oman aikansa ennen kuin peli lähtee kunnolla pyörimään. Pelimme ei ole missään nimessä valmista ensi sunnuntaina Mynämäkeä vastaan. Pääasia on, että kaikki ovat valmiita pelaamaan, Mantila haluaa.

Naisten suomensarjan lounaislohkoa Mantila kuvailee tasaiseksi.

– Se on mielenkiintoinen ja tasainen lohko, jossa ei ole yhtään heikkoa joukkuetta. Saamme vääntää jokaisesta pisteestä ihan tosissaan. Yhtäkään pistettä ei saa ilmaiseksi, pelinjohtaja arvelee.

Mantila toivoo Hämeensaaren sinisen laguunin lehtereillä totutun runsaslukuista kotiyleisöä.

– Meillä on nyt kaikin puolin todella hämeenlinnalainen porukka. Tavoite on palata viime kesän jäljiltä voittavan pesäpallon pariin, hän sanoo.

Joukkueen harjoitusringissä ovat: Aija Aakula, Aliisa Aakula, Aliina Alatalo, Essi Elomaa, Anni Heikkilä, Annariikka Hietala, Sanni Järveläinen, Erja Kivilahti, Anna Knuuttila, Inka Kuuras-Tuohimaa, Jenni Loikkanen, Jonna Luopa, Terhi Mantila, Marjukka Mäkinen, Heidi Nieminen, Ellinoora Ojala, Sanni Rehunen, Maija Rinnetie, Jenni Ruuskanen, Laura Surakka, Minna Varis ja Eveliina Vartiainen.

Lautasen ääreltä ulkokentälle

Marjukka Mäkinen palaa Paukun pelinuttuun noin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

– Täältä on hyviä muistoja ja on jotenkin jännä tulla takaisin. En uskonut sen tapahtuvan näin nopeasti, Mäkinen sanoo.

Superpesistä Mäkinen on pelannut Lappeenrannassa, Turussa ja Jyväskylässä. Sekä Lappeenrannassa että Jyväskylässä hän oli voittamassa SM-hopeaa ja -pronssia.

– Nyt joukkue on aika lailla samanlainen kuin kymmenen vuotta sitten B-tytöissä. Hienoa, että vanhoja pelikavereita on niin paljon mukana. Heidän kanssaan on hauska pelata. Se oli varmasti yksi syy myös omaan paluuni.

Sarjataso putoaa pari porrasta alaspäin, mutta se ei Mäkistä hetkauta. Hänet nähdään ensi kaudella lukkarin tontin sijaan ulkokentällä.

– Itselläni on tekemistä päästä peliin mukaan toisessa perspektiivissä. Peli näyttää ihan erilaiselta, Mäkinen nauraa. (HäSa)

Asiasanat