Uutiset

Paukun naisilla vahva sarja-avaus

Hämeenlinnan Paukun naisten suomensarjajoukkue aloitti pirteästi kautensa sunnuntaina kotikentällään Hämeensaaressa. Ulkopelissään hyvin onnistunut Paukku kukisti lounaislohkon ottelussa Mynämäen Vesan selvin luvuin 2–0 (8–0, 9–0).

Vahva ja kokenut Paukku jyräsi sarja-avauksessaan vakuuttavasti. Joukkue takoi juoksuja tasaiseen tahtiin ja jätti Vesan aurinkoisella kentällä täysin varjoonsa.

Joukkueen pelinjohtaja Mikael Mantila oli syytäkin tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Pelasimme nyt kyllä todella hyvin. Meno oli juuri sellaista kuin toivoimme otteluun valmistautuessamme. Vahvan ulkopelin kautta saimme pelimme rullaamaan mainosti, Mantila myhäili.

Paukun peli ei pätkinyt ottelun missään vaiheessa.

– Jokaisella pelaajalla pysyi ajatus hyvin pelissä. Kukaan ei näyttänyt edes jännittävän sarja-avausta, Mantila nauroi.

Luopa ja Rehunen löivät hyvin

Mantilan remmissä oli monta onnistujaa. Mailan varressa kunnostautuivat muun muassa jokeri Jonna Luopa (viisi lyötyä juoksua) ja Sanni Rehunen (5/3). Superpesiksessäkin kannuksia hankkinut Rehunen oli varma myös ulkopelissään ykkösvahtina.

– Jonna on ollut treenipeleistä lähtien tehokas ja on jokerina todella hyvä. Hän on tosin ulkopelaajankin jo aika valmis tapaus. Sanni puolestaan hoitelee ulkokenttää varmoin ottein.

– Unohtaa ei sovi Anni Heikkilää, joka alkaa olla sarjan parhaita lukkareita, Mantila muistutti.

Paukun tehotilastoihin ylsivät myös Sanni Järveläinen (0/1), Eveliina Vartiainen (1/4), Terhi Mantila (0/3), Marjukka Mäkinen (1/2), Maija Rinnetie (3/1), Anna Knuuttila (1/0), Anni Heikkilä (0/2) ja Minna Varis (0/1).

– Toivottavasti jatkamme samaan tahtiin. Tällaisilla esityksillä pärjäämme kyllä koviakin porukoita vastaan, pelinjohtaja Mantila pohti.

Paukku jatkaa suomensarjan otteluitaan torstaina Hämeensaaressa. Joukkue kohtaa kello 18 alkavassa ottelussa tamperelaisen Manse PP:n.

Ensimmäisen vierasottelunsa joukkue pelaa ensi sunnuntaina Porissa vastustajanaan Pesäkarhut. (HäSa)

Asiasanat