Uutiset

Paukun naisille jälleen pettymys

Hämeenlinnan Paukku emännöi lauantaina Jalasjärven Jalasta, joka kolmen ottelun jälkeen oli naisten Ykköspesiksen sarjakolmosena viidellä pisteellä vain kaksi pistettä Paukkua edellä.

Vieraiden alkukauden ulkopeli oli ollut tiukkaa ja sille oli lyöty alle kaksi juoksua jaksoa kohti. Sama tahti jatkui Hämeensaaressa.

Jalasjärvi onnistui pitämään Paukun sisäpelin kurissa, kiitti kotijoukkueen ulkokentän haparoinneista ja vei mukanaan kaksi sarjapistettä lukemin 1–0 (4–1, 2–2). Myös kolmostilanteet menivät vieraille 18–9.

– Sanaton olo, pyöritteli päätään Paukun pelinjohtaja Toni Ojala.

– En tiedä, jännittikö joukkue kotiyleisöä, mutta emme onnistuneet. Palloja tuli suoraan käteen ja niitä hukattiin ja annettiin juoksuja. Saikohan kaveri yhtään juoksua kunnon lyönnillä. Myös tuomarilinjan kanssa oli ongelmia, mutta molemmilla joukkueilla, ei se peliä ratkaissut, Ojala pohti.

Ensimmäisen jakson ratkaisi kolmas vuoropari. Ensin Marjukka Mäkinen löi Eveliina Vartiaisen kotiin, tasoitti tilanteeksi 1–1 ja avasi vihdoin Paukun juoksutilin.

Tasoittavallaan Jalasjärveltä Roosa Pakkala (2/1), Jennina Ojala ja Henna Vistinmäki löivät ajolähdöistä juoksut ja kun Paukku ei enää viimeisellä sisävuorollaan onnistunut saamaan lisäjuoksuja, jakso meni vieraille 4–1.

Toinen jakso alkoi jälleen vieraiden juoksulla, mutta heti ensimmäisen tasoittavalla Paukku loi tilanteen ja parhaana palkittu Outi Aho kotiutti Minna Variksen.

Jalasjärvi kuittasi seuraavalla sisävuorollaan johdoksi 2–1 ja näin edettiin aina viimeisen tasoittavalle, jossa Mäkinen (2/0) löi Teija Heiskasen kotiin. Ajotilanteesta Paukku ei kuitenkaan onnistunut enää lyömään lisäjuoksua ja toinen jakso päättyi 2–2.

– Oli meilläkin paikat ratkaista, mutta vanhemmalla kaartilla lipsui. Jännitys pitää saada pois. Yritimme liian vaikeita ratkaisuja eli ilmeisesti pitää palata ihan perustekemiseen. Ulkona Heiskasen Teija kuului onnistujiin ja pelasi takana kolmoskopparina hyvän pelin. Hän heitti kovalla kädellä paloja, Ojala summasi.

Kakkospalkittu lukkari Anni Heikkilä harmitteli joukkueen otteita.

– Joukkueelta puuttui tänään fiilistä, en tiedä miksi. Ilmaisia juoksuja annoimme kaverille. Heitot tökki ja sisäpelissä palloa pitäisi vaan lyödä väliin, mutta tänään ei mennyt. Itselläni oli aika normi päivä, ei mitään erityistä.

Alkukausi on kuitenkin osoittanut, että Paukku pysyy hyvin mukana 12 joukkueen sarjassa.

– Ykkösen pelit ovat ihan erilaista meininkiä kuin suomensarjassa. Erot ovat pieniä ja pelit ovat olleet todella tiukkoja. Voitot ovat kaatuneet pikkujuttuihin. Mutta ensi keskiviikkona hoidetaan pinnat kotiin, Heikkilä tuumasi.

Paukun kolmen kotiottelun putki jatkuu ensi keskiviikkona Hämeensaaressa ja vieraaksi saapuu Porin Pesäkarhut.

Samat seurat kohtaavat jo maanantai-iltana Hämeensaaressa B-tyttöjen superin taistossa ja kentällä nähdään molemmissa joukkueissa myös Ykköspesisjoukkueiden nuoria pelureita. HÄSA

Asiasanat

Mainos