fbpx
Uutiset

Paukun naisille makea vierasvoitto

Hämeenlinnan Paukun naisten joukkue nousi takaa makeaan 2–1 (2–5, 6–5, 2–1) -vierasvoittoon Vaasan Mailasta sunnuntaina Vaasassa pelatussa naisten Ykköspesiksen ottelussa.

Ratkaisu venyi supervuoropariin. Vaasa teki aloittavallaan yhden juoksun. Paukun ratkaisijaksi nousi Iida Järvinen, joka tasoittavassa sisävuorossa kotiutti yhdellä lyönnillä sekä Senni Korhosen että Heidi Vullin.

– Muutimme supervuoroon vähän lyöntijärjestystä. Kärki pelasi hyvin ja saimme pesät täyteen. Järvinen löi kakkospuolelta komeasti läpi. Siitä olisi tullut neljäkin juoksua, mutta kun kaksi tuli, muiden ei enää tarvinnut juosta, kertoi Paukun tyytyväinen pelinjohtaja Toni Ojala.

Vaasa vei ensimmäisen jakson, jossa se teki kaikki viisi juoksuaan toisessa vuoroparissa.

Toisenkin jakson kotijoukkue aloitti vahvasti. Se johti peliä jo 3–0 ennen kuin Paukun kiri alkoi toisessa vuoroparissa.

Paukun takaa-ajon aloitti Senni Korhonen, joka kiersi kunnarin ja samassa tilanteessa Anni Heikkilä juoksi kotipesään. Korhonen palkittiin Paukun parhaana ja hänen saldonsa oli komea 1+1/5. Järvinen (3/0) tasoitti kotiutettuaan samassa vuoroparissa Korhosen ja Fanni Kanervan (1/1) kotiutettua Vullin (0/2) Paukku siirtyi ensimmäisen kerran johtoon

Toisen jakson viimeiseen sisävuoroonsa hämeenlinnalaiset tulivat juoksun takaa-ajoasemassa. Tasoitus ja jakson voittojuoksu tulivat, kun jokeri Essi Leppänen (3/0) oli mailan varressa. Järvinen kotiutti sekä Korhosen että Kanervan läpilyönnillään kolmosrajaan.

Hämeenlinnalaisjoukkueen ulkopelin sielu oli lukkari Anni Heikkilä (0/2), joka sai joukkueensa kakkospalkinnon.

Vaasan Mailan tehot lepäsivät ennen muuta jokerilyöjänä kunnostautuneen Teea-Kaisa Vikiön (1+5/1) harteilla. Hän ratkaisi avausjakson ottamattomalla lyönnillään, jolla tyhjesi ajolähtötilanteessa koko pajatson.

– Kaksi sarjapistettä lämmittävät, vaikka tietysti kolme pistettäkin olisimme voineet saada. Korhosen Senni pelasi erinomaisen ottelun. Kotiuksemme toimi nyt paremmin kuin ennen. Lauantainakin pystyimme luomaan tilanteita, mutta nyt onnistuimme myös kotiutustilanteissa, Ojala tuumi.

Paukku jatkaa Ykköspesistä keskiviikkona kotiottelulla Hyvinkään Tahkoa vastaan. Torstaina samojen seurojen B-tytöt pelaavat SM-sarjan ottelunsa Hyvinkäällä.

– Kummassakin joukkueessa on monta pelaajaa, jotka pelaavat molemmat ottelut ensi viikolla. odottaa voi tiukkoja pelejä, Ojala arvioi. HäSa

Asiasanat

Menot