fbpx
Uutiset

Paukun naisille tappio Jyväskylässä

Hämeenlinnan Paukun ykköspesiksessä pelaavat pesäpallonaiset eivät onnistuneet kartuttamaan pistepussiaan lauantaina Jyväskylässä. Kotijoukkue oli hämeenlinnalaisvieraitaan tällä kertaa parempi jaksoin 2–0 (7–1, 3–2) ja otti täydet kolme sarjapistettä.

Paukun pelinjohtaja Toni Ojala ei ottelun jälkeen selitellyt.

– Vastustaja oli meitä selvästi pari pykälää edellä. Emme oikein pystyneet haastamaan pelissä sillä tavalla kuin meidän alunperin piti pelata. Numerot kertovat koruttomasti sen, millainen peli tällä kertaa oli, Ojala sanoi.

Jyväskylä karkasi ensimmäisessä jaksossa kolmen ensimmäisen vuoroparin aikana 7–0-johtoon ennen kuin Paukun Outi Aho onnistui sieventämään niukasti numeroita kotiuttamalla neljännen aloittavassa Anni Heikkilän. Toisella jaksolla Pauku meni avausvuorossa 2–0-johtoon, kun Heikkilä löi ensin kotiin Eveliina Vartiaisen ja Jonna Luopa vähän myöhemmin Marjukka Mäkisen, mutta Jyväskylä tuli kahden seuraavan vuoron aikana rinnalle ja ohi.

– Meille tuli muutama epätyypillinen ulkopelivirhe, pari harhaheittoa ja kiinniottovirhe, joiden takia niin sanotusti palo muuttui takatilanteeksi. Jyväskylän hyvät lyöjät pääsivät pommittamaan, ja varsinkin naisten pelissä tyypillisesti ilmaiseksi annetusta tilanteesta tulee pääsääntöisesti juoksu. Jyväskylä antoi vastaavasti meille vain yhden tilanteen ilmaiseksi, ja siitäkin tuli samalla tavalla pinna, Ojala kertoi.

Hämeenlinnalaisten sisäpeli ei ollut Jyväskylässä riittävän hyvää. Se sai aikaiseksi 11 kolmostilannetta, kun kotijoukkueen etenijä pääsi kolmospesälle odottamaan kotiutusta 18 kertaa.

– Hävisimme kolmannen kerran tällä kaudella kolmostilanteidenkin valossa. Kymmenkunta kolmostilannetta ei ole riittävä määrä, pelinjohtaja muistutti.

Asiasanat

Menot