Uutiset

Paukun naisille tusina täyteen

Tappiot karttavat Paukun naisia.

Hämeenlinnan Paukun naiset ottivat jo kahdennentoista peräkkäisen voittonsa pesäpallon suomensarjassa. Turku antoi hyvän vastuksen sarjakärjelle, mutta ei lopulta saanut helteiseltä Hämeensaaren kentältä mukaansa kuin yhden sarjapisteen. Paukku voitti yhden mahdollisista jatkopelien vastustajistaan supervuoroparin jälkeen 2–1 (3–5, 1–0, 1–0).

Turku teki ottelun kaikki juoksunsa ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa. Jokerikotiuttaja Minna Tuomarila (2 lyötyä/1 tuotu) täräytti 3-pesän päältä pallon läpi kahden juoksun arvoisesti. Heti perään Paukku tarjoili harhaheitolla Turulle ilmaisen pinnan. Kun vielä Lotta Inkinen (1/0) ja Maija Oivanen (1/0) onnistuivat mailan varressa johti Turku jaksoa 5–0.

Paukku ei tästä shokkihoidosta toipunut, vaikka kavensikin Laura Surakan (2/0) ja Aliisa Aakulan (1/0) lyönneillä Turun etumatkaa. Yhden juoksun Oivanen Turun lukkarina tarjoili vapaataipaleena. Kotipesän turviin ennättivät Minna Varis (0/1) ja Anna Knuuttila (0/2) kahdesti. 

Yksikin juoksu riittää

Toisella jaksolla molempien joukkueiden ulkopeli oli sementtiä. Jakson ainoan juoksun löi Paukun 1-vahti Sanni Carlson (1/0). Hänen kolmas kotiutusyrityksensä kakkospolttaja Enni Lamppua kohti tuotti vihdoin tulosta ja Eveliina Vartiainen (0/2) sai tuulettaa jaksovoittoa juostessaan kotipesän turvaan.

Paukku laittoi toisen jakson kuitenkin vielä neljännessä vuoroparissa jännäksi. Aloittavallaan yleensä niin varma kolmikko Sanni Järveläinen–Vartiainen–Terhi Mantila aiheutti kolme peräkkäistä ykköspaloa. Ulkovuorossa kahden palon tilanteessa hyvän ottelun kotijoukkueen lautasen ääressä pelanneen Anni Heikkilän tolppa kopsahti lautaselle, mutta pallo pomppasi polttoheitossa käsittämättömällä tavalla 3-vahti Maija Rinnetien räpylästä ulos.

– Vähän siinä tilanteessa kuumotti. Ajattelin kuitenkin syöttää tolpan myös seuraavalle lyöjälle ja tehdä siitä sen kolmannen palon, kertasi Heikkilä toisen jakson viimeisiä hetkiä.

Nuori lukkari piti päänsä kylmänä ja teki juuri niin kuin suunnittelikin. Hän pelasi muutenkin vahvan pelin niin sisällä kuin ulkonakin ja palkittiin ansaitusti joukkueensa parhaana pelaajana. 

– Tänään sisäpelini kulki paremmin kuin odotin. Se ei yleensä ole oikein minun juttuni. Olen myös todella tyytyväinen, että tolppa pysyi tänään lautasella.

Supervuoroparissa kotiuttajajokeri Surakka löi hidastetulla Vartiaisen kotiin. Turku rakensi vielä omalla vuorollaan ajolähtötilanteen, mutta ei onnistunut kotiutusyrityksessään.

Yhteistyö toimii

Heikkilä jakoi ansaitusti kehuja omasta pelaamisestaan pelinjohtaja Mikael Mantilalle, joka vanhana huippulukkarina tukee esimerkillisesti nuoren tytön toimintaa lautasen äärellä.

– Pidän pelaamisesta tässä joukkueessa, koska saan lukkarointiini Miksulta paljon apuja, mutta saan käyttää myös omia aivojani. Tänään yhteispeli Miksun kanssa sujui normaalia paremmin. 

Mantila vastasi saamiinsa kehuihin tyynen analyyttisesti.

– Annilla on tällä hetkellä syöttö hyvin lautasella. Hän syöttää fiksuja ja hyviä syöttöjä. Kun lukkari pystyy jatkuvalla syötöllä heittämään tolppaa tai puolikorkeaa syöttöä, polttolinjan pelaaminen helpottuu huomattavasti. 

Paukku vierailee vielä runkosarjan aikana Raumalla ja Kankaanpäässä ennen elokuun puolivälissä alkavia nousukarsintapelejä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic