fbpx
Uutiset

Paukun tytöillä tuskaista

Tyttöjen Superpesiksen ylempi jatkosarja käynnistyi Hämeensaaren sinisellä laguunilla tiistai-iltana, kun kotijoukkue Paukku sai vieraita lakeuksilta. Oman alkulohkonsa voittanut Seinäjoki ei antanut yllättää itseään, vaan saalisti kolme sarjapistettä tiukan taiston jälkeen puhtaasti 2–0 (3–2, 7–5).

Paukulla oli ottelussa omat iskun paikkansa. Se voitti kolmostilanteet 19–17, mutta onnistui 17:stä kotiutusyrityksestään vain kuusi kertaa. Kun joukkue lahjoitti omassa ulkopelissään vastustajalle kuusi juoksua, vei Seinäjoki voiton ansaitusti.

Ensimmäisellä jaksolla Paukku siirtyi heti ensimmäisessä sisävuorossaan 1–0-johtoon Iida Järvisen (2/0) vapaalla välilyönnillä.

Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen. Seinäjoki tasoitti Silja Syrjälän (1/2) vastustamattomalla kakkosrajaan suunnatulla kierrenäpyllä. Sitä seuranneella harhaheitolla vierailijat menivät juoksun johtoon. Kun vielä Ellinoora Ojala arasteli vastaantulossaan kolmoskopparina, vierailijat karkasivat 3–1-johtoon.

Paukku rakensi lähinnä taitavien Ida Lähteen (0/4) ja Senni Korhosen (0/1) lyöntivuoroilla riittävän määrän tilanteita, mutta Annariikka Hietalan (1/0) lyömä kavennusjuoksu jäi loppujakson ainoaksi onnistumiseksi kotijoukkueelta.

Toinen jakso ratkesi jo käytännössä Seinäjoen toisessa sisävuorossa, jossa se teki viisi juoksua. Ensin Linda Viidan (1+1/3) kopiksi tarkoittama lyönti lipsahti Paukun kakkoskoppari Hietalan räpylän alta maisemiin kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti.

Seuraavassa tilanteessa Paukun tytöt heittelivät pallon vuorotellen ohi ykkös- ja kotipesästä. Seinäjoki kiitti, kumarsi ja karkasi jaksovoittoon.

Paukku hivuttautui vielä juoksu kerrallaan peliin mukaan, mutta kakkospolttaja Järviselle tapahtunut erittäin harvinainen pallon lipsautus räpylästä katkaisi lopullisesti Paukun tyttöjen selkärangan. 

Kotijoukkueen pelinjohtaja Toni Ojala ei turhaan selitellyt tappiota. 

– Peli ratkesi meidän muutamaan henkilökohtaiseen virheeseen. Omalla normaalilla pelillä olisimme olleet kauniisti sanottuna pelin päällä. Nyt olimme pikkasen takamatkalla. Tänään emme olleet räpylässä hyviä, olimme räpylässä heikkoja. Kuvaavinta on, että pelaajalta tippuu kaudessa yksi pallo sadasta räpylän päästä. 

Ojala löysi tappiosta huolimatta joukkueensa esityksestä myös positiivisia asioita.

– Siitä olen tyytyväinen, että saimme kuitenkin tehtyä lohkovoittajaa vastaan pinnoja. Normaalisti viidellä tehdyllä juoksulla pitäisi jakso voittaa. Ei sentään hävitty 10–0, 10–0. Kaveri oli tämän verran parempi.

Paukun pelit jatkuvat maanantaina 13. kesäkuuta vierasottelulla Poria vastaan.

– Meillä on täydet mahdollisuudet mennä lohkosta jatkoon ja kahdeksan joukkoon. Jos tämä oli lohkovoittaja, meillä on mahdollisuuksia vaikka mihin, Ojala jyrähti. HäSa

Asiasanat

Menot