Uutiset

Paukun tytöt jäivät nollille

Ei juoksun juoksua.

Hämeenlinnan Paukun pesistyttöjen sarja-avaus nuorten superpesiksessä oli mollivoittoinen. Porin Pesäkarhut oli Hämeensaaressa odotetun kova vastustaja. Se takoi Paukun kentästä yhteensä 25 juoksua jättäen kotijoukkueen molemmilla jaksoilla nollille. Sarjapisteet matkasivat länsirannikolle lukemin 2–0 (19–0, 6–0).

Pori pelasi etenkin ensimmäisellä jaksolla monipuolista ja mielikuvituksellista pesäpalloa. Kärkikaksikko Eveliina Tuominen (1 lyöty/7 tuotua juoksua) ja Maria Suominen (0/6) olivat mailan varressa ja etenemässä täysin pitelemättömiä. Tilda Tuomi (4/2), Anni Lindholm (4/3) ja Minttu Vettenranta (4/1) kantoivat lyöntinumeroilla 3–5 päävastuun tilanteiden rakentamisista ja kotiuttamisista. Kun vielä jokerikotiuttajien Juulia Salosen (5/0) ja Laura Sihvosen (3/1) ruuti oli kuivaa, voidaan sanoa Porin onnistuneen sisäpelissään laajalla rintamalla.

Paukun sisäpelissä ilon aiheet olivat vähissä. Kolme kertaa etenijä saatiin ottelussa 3-pesälle Porin 31 vastaan, mutta kauden avausjuoksu jäi kotijoukkueelta vielä tekemättä, koska puolen askeleenkin palo vihelletään pesäpallossa paloksi.

Ulkopeli parani

Jos ensimmäisellä jaksolla Paukun ulkokentästä lyötiin välillä helppojakin pinnoja, tilanne muuttui toiselle jaksolle. Ensimmäisen jakson tyydyttävästi lukkaroinut Fanni Kanerva vaihdettiin Anni Heikkilään. Vaihdoksen myötä rytmi Paukun ulkopelissä muuttui eikä Pesäkarhut päässyt juhlimaan sisällä samalla tavalla kuin avausjaksolla. Heikkilä palkittiinkin ansaitusti Paukun ykköspalkinnolla.

Toinen Paukun palkituista oli kakkoskopparin tontilla kovasti töitä tehnyt Aliisa Aakula, joka väläytteli osaamistaan myös mailan varressa. Onnistumisprosentilla 60 Aakulaa voidaan pitää Paukun tehokkaimpana sisäpelaajana.

Ottelun loppua kohti parantunut Paukun ulkopeli näkyi myös tulostaululla. Porilaiset tekivät kahteen viimeiseen vuoropariin vain yhden juoksun eikä sitäkään voi laittaa Paukun ulkokentän piikkiin. Hurjia pommeja ympäri kenttää läpi ottelun viljellyt superjokeri Salosen vasurilta sipaisema lyönti Paukun kolmoskoppari Kaisa Hildenin yli oli kaunista katsottavaa.

Luopa rauhallisena

Paukun pelinjohtaja Jari Luopa ei jäänyt pelin jälkeen murehtimaan tappiota.

– Tämä oli kevään ensimmäinen peli tällä kokoonpanolla. Harjoituspelejä meillä ei ole käytännössä alla lainkaan. Lähdimme liikkeelle viimevuotisilla muistoilla.

– Peli oli sellainen, mitä osasin odottaakin. Hieman olisin odottanut, että meidän tytöt olisivat piristyneet. Kyllähän he tosin piristyivätkin pienen ulkopelimuutoksen takia. Toiselle jaksolle tapahtui Annin lukkariksi tulon myötä selkeä tempomuutos. Anni pystyi sotkemaan vastustajan sisäpeliä kohtuullisen paljon, jakoi Luopa kehuja lahjakkaalle Heikkilälle.

Viuhkamies Luopa kehui kokeneena pelinjohtajana myös vastustajan pelaamista.

– Tiesin jo lähtökohtaisesti, että Pori on hyvälyöntinen porukka. Heidän pelinsä perustuu talenttiryhmään, joka on vuoden päivät treenannut systemaattisesti. Hyvää työtähän he ovat tehneet. Koko porukka oli sellainen, joka osasi oikeasti pelata tätä peliä. Sitä oli ilo katsoa.

Paukun tyttöjen seuraava kotiottelu on viikon päästä torstaina. Silloin Hämeensaareen vastaan tulee Loimaa.

– Tästä lähdemme kehittämään peliämme, summasi Luopa. (HäSa)

Asiasanat