Uutiset

Paukun ulkopeli rautaa

Hämeenlinnan Paukku on saanut lennokkaan lähdön pesäpallon naisten suomensarjaan. Keskiviikkona Mikael Mantilan johtama hämeenlinnalaisjoukkue otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi vierasottelussa Loimaan jaksoin 2–0 (3–1, 4–0).

Paukku pelasi Loimaalla alkukaudesta tuttua vahvaa ulkopeliään. Loimaa sai koko ottelussa aikaiseksi ainoastaan viisi kolmostilannetta ja ainoa vastustajan juoksukin tuli harhaheitosta.

– Kliseistä termiä käyttäen tämä oli rutiinivoitto. Menimme jälleen kerran betonisen ulkopelin kautta. Sisäpeli ei ollut tänään juhlaa, mutta useimmiten sen aukeaminen ottaa vähän aikaa. Luotan sen paranemiseen, kun pelejä pelataan enemmän ja sää paranee. Huolissani en ole, sillä meillä on vielä hirmuinen määrä potentiaalia varastossa, Paukun pelinjohtaja Mantila sanoi.

Mantilan mukaan Paukkua vastaan ei ole helppo päästä kentälle.

– 0-tilannepelaamisemme on hyvää. Näissä neljässä pelissä vastustajan on ollut vaikea mennä kentälle. Se ei ole helppoa tuota ulkokenttää vastaan.

Paukun tehokkain pelaaja oli Maija Rinnetie, joka löi yhden kunnarin ja kolme tavallista juoksua. Hänet palkittiin myös joukkueensa kakkospalkinnolla. Ykköspalkinnon pokkasi Sanni Rehunen, joka myös löi yhden juoksun. Marjukka Mäkinen löi kaksi juoksua. Ellinoora Ojala toi kolme, Eveliina Vartiainen kaksi ja Minna Varis yhden juoksun.

Neljä peliä kauden alkuun pelannut Paukku pääsee Loimaan reissun jälkeen pienelle tauolle. Se pelaa seuraavan kerran vasta kolmen viikon kuluttua 17. kesäkuuta Hämeensaaressa Kankaanpäätä vastaan.

– Kauden alku oli meille yksi jakso. Olen todella tyytyväinen siihen, miten pelaajat ovat heittäytyneet mukaan pelitapaamme, Mantila kiitteli. (HäSa)

Asiasanat