Uutiset

Pauli Hanhiniemen bändi puhkesi kukkaan

Pauli Hanhiniemen Perunateatteri on joutunut elämään pitkään solistinsa ex-yhtyeen, Kolmannen naisen, suuressa varjossa. Nyt vertailut voi unohtaa: Perunateatterin uusi Kaikki rakkaudesta -albumi on vahva näyttö.

Ehkä uutuuslevyä ei tohdi verrata siihen, mitä Onnenpäivä-klassikkoalbumi teki Kauko Röyhkälle 80-luvulla, mutta kauaksi ei jäädä. Perunateatteri on löytänyt hienon balanssin.

– Tässä on tapahtunut onnellisia sattumia. Rumpali Juppo Paavolan tulo bändiin merkkaa paljon, tuumaavat Pauli Hanhiniemi ja yhtyeen kitaraässä Tommi Laine.

Pitkän uran Suomi-rockissa tehnyt Hanhiniemi antaa kunniaa uusiutumisesta myös Tommi Laineelle.

– Nyt bändissä on henkeen ja vereen musadiggareita kuten Tommi, ja minä taas olen ehkä sittenkin enemmän kirjallinen tyyppi. Voisi sanoa, että mä vastaan huutoon. Me täydennetään toisiamme.

Tuloksena on nyt syntynyt pitkäsoitto, jossa kitarat soivat mureasti ja biisit ovat kauttaaltaan hyvin korkeaa tasoa.

Äijäily loistaa
poissaolollaan

Pitkäsoiton nimi Kaikki rakkaudesta saattaa kuulostaa liiankin suureelliselta. Pystyykö kukaan kertomaan tyhjentävästi rakkaudesta?

– Pitäähän albumilla olla vähän pöyhkeä nimi, pitää liioitella hieman. Ja kyllähän nää kaikki biisit on rakkauslauluja, Hanhiniemi aprikoi.

Levyn nimi on samalla pieni naljailu niille kotimaan nykybändeille, jotka ylpeilevät sillä ettei niillä ole yhtään rakkauslaulua.

– Jos ei laula rakkaudesta, niin kyllä aika iso ja mielenkiintoinen osa elämästä jää biiseistä pois.

Osa uuden albumin onnistumista tulee siitä, että Paulin sanoituksista ei löydä uhoa – tai ”äijäilyä”, kuten mies itse määrittää.

– Olen nyt yrittänyt välttää äijäilyä. Sitäkin on tullut tehtyä. Tuntuu, että olisi muutakin sanottavaa.

Perunateatterin mukaan Kaikki rakkaudesta on ennen muuta kokonaisuus. Kombo ei mielellään nosta esiin albumin avainraitoja.

– Albumi muodostaa selkeän kaaren. En silti välttämättä kutsuisi sitä teemalevyksi, Laine aprikoi.

Pienen tivauksen jälkeen Laine nimeää levyn tärkeiksi biiseiksi avausraidan Suudellaan sekä päätöskappaleen Rakkaus on. Suudellaan tarjoaakin maukkaita kitarakuvioita, ja lähes seitsenminuuttinen helmi Rakkaus on soi suorastaan jylhästi. n

Päivän lehti

3.6.2020