fbpx
Uutiset

PAU:n Nieminen: Lakot jatkuvat selvitysryhmästä huolimatta – ensimmäisen kokoontumisen aikaa tai paikkaa ei vielä sovittu

Postin pakettilajittelijakiistaa ryhtyy ratkomaan neljän hengen epävirallinen selvitysryhmä. PAU:n puheenjohtajan Heidi Niemisen mukaan lakot ja tukilakot jatkuvat ja laajenevat suunnitellusti, kunnes sopu löytyy.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ei aio perääntyä vaatimuksestaan palauttaa pakettilajittelijat PAU:n työehtosopimuksen piiriin.

– Koko ajan on ollut kynnyskysymyksenä, että työsuhteen ehdot eivät saa heiketä, sanoo PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) kertoi eduskunnassa torstaina, että Postin ja PAU:n riitaa ryhtyy ratkomaan työmarkkinaosaajien Jukka Ahtelan, Lauri Ihalaisen, Lasse Laatusen ja Ann Selinin selvitysryhmä.

Selvitysryhmällä ei ole virallista roolia, mutta se yrittää auttaa Postia ja PAU:ta löytämään sovun pakettilajittelijakiistassa.

Samaan aikaan valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala vie eteenpäin PAU:n ja Palvelualojen työnantajien Paltan työehtosopimusneuvotteluita, jotka ovat myös lukossa.

Ryhmän aloitusaikataulu vielä auki

Selvitysryhmä aloittaa työnsä ensi tilassa. Paikka ja aika ovat kuitenkin vielä auki. Niemisen mukaan kestää hetken, että selvitysryhmän jäsenet pääsevät samalle paikkakunnalle. Hän luottaa työryhmän jäseniin ja kuvailee kokoonpanoa kompromissiksi.

– Se ei ole virallinen taho, joka voisi antaa esityksiä. He ovat kuitenkin kaikki kokeneita toimijoita, Nieminen sanoo.

Hänen mukaansa vastaavia selvitysryhmiä on ollut ennenkin suljettujen ovien takana avaamassa neuvottelujumeja, mutta nyt osapuolet katsoivat tarpeelliseksi viestiä ryhmästä julkisuuteen asian suuren kiinnostuksen vuoksi.

“Valtakunnansovittelija ei epäonnistunut”

Niemisen mukaan valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ei ole epäonnistunut, vaikka neuvottelut ovat tauolla. Työehtosopimuksesta on myös päästävä vielä sopuun.

– Kaikki ilmoitetut lakot ja tukilakot jatkuvat, toteaa Nieminen.

Selvitysryhmän ajaksi muutoksia lakkosuunnitelmiin ei tule. Lakot loppuvat vasta, kun sopu syntyy.

Menot