fbpx
Uutiset

PAU:n Niemisen viesti hallitukselle: ”Toivon, että omistaja ymmärtää, että pakettilajittelijoiden asia on myös omistajan käsissä”

PAU:n puheenjohtaja vetoaa hallitukseen postialan kiistan ratkaisemiseksi.
PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen kertoi syöttävänsä informaatiota Postin omistajalle eli valtiolle mahdollisimman paljon. Kuva: Roni Rekomaa
PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen kertoi syöttävänsä informaatiota Postin omistajalle eli valtiolle mahdollisimman paljon. Kuva: Roni Rekomaa

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen kommentoi Postin työriitaa ennen SAK:n valtuuston kokousta torstaina Helsingissä.

– Kun on kysymys 700 pakettilajittelijasta, niin ratkaisun avaimet ovat tällä hetkellä Postin hallituksella, joka ei ole suostunut toimimaan mitenkään. Toiset ratkaisun avaimet ovat maan hallituksella eli omistajalla. On myös heidän käsissään tämä asia, ja toivon, että omistaja myös sen ymmärtää. Tilanne ei ole kenenkään etu. Kun katsoo tilannetta työntekijöiden osalta, Postin osalta, Postin asiakkaiden osalta ja omistajan osalta, niin koko porukka kärsii tilanteesta.

Niemisen mukaan olisi sitä parempi, mitä nopeammin ratkaisu löydetään, koska tukilakot laajenevat koko ajan. Nieminen kertoi syöttävänsä informaatiota omistajan suuntaan mahdollisimman paljon.

– Tiedän, että Posti tekee sitä omalta osaltaan. Olen halunnut, että omistaja on tietoinen myös työntekijäpuolen kannasta. Olen laittanut viestiä avustajakunnalle ja uskon, että he vievät viestiä eteenpäin.

Viimeisimmät neuvottelut PAU:n ja Postia edustavan Paltan välillä päättyivät tuloksettomina viime yönä, eikä sovintoehdotusta annettu. Palta olisi hyväksynyt edellisen sovintoehdotuksen, mutta PAU hylkäsi sen.

PAU on aikoo osoittaa torstaina iltapäivällä mieltään Eduskuntatalon edustalla.

Menot