Uutiset

Paviljonki Pietarin piha tarjoilee taivaallisia herkkuja

Italialaiselta Mamma Mia -jäätelökahvilalta tyhjäksi jääneeseen toripaviljonkiin on avattu uusi keidas herkuttelijoille. Paviljonki Pietarin pihaksi nimetty paikka keskittyy jälkiruokaherkkuihin, erikoiskahveihin, viiniin, juustoon ja totta kai – jäätelöön.

– Sellaista vähän fiinimpää, pullapuolen hoitaa edelleen tuo Kahvi-Jussimme, viittilöi torin toiselle laidalle kahvilanpitäjä Katri Hirvihuhta.

– Erikoisuuksia on Sangria-kannut, joita ei taida muualta Hämeenlinnasta saada. Kaikki siiderit tulevat Lepaalta ja oluet ovat Nokian panimon tuotteita. Lisäksi hanassa on myös ihan perus-Karhua.

Pietarin piha avattiin hiljaksiin ensimmäisen kerran jo viikko sitten.

– Aina on alkukankeutta ja uusien koneiden ja vitriinien kanssa kaikenlaista, niin ei ole viitsitty mainostaa etukäteen. Ihmeellisesti silti on jo riittänyt väkeä, Hirvihuhta hymyilee.

Paviljonkiin on saatu 60 asiakaspaikkaa, A-oikeudet ja luvat aukioloon aina keskiyöhön saakka.

– Elokuun loppuun saakka avaamme joka päivä aamukymmeneltä ja pidämme auki iltamyöhään niin kauan kuin asiakkaita riittää. Jos iltaisin sataa, niin sitten varmaan suljemme aiemmin. Tämä kun on täysin säiden ehdoilla pyörivää toimintaa.

Yhteistyötä Birgitan kanssa

Jälkiruokakahvilan nimi juontaa juurensa takana kohoavan kirkon läheisyydestä.

– Raamatun kautta sitä lähdettiin miettimään, Jeesuksen juttuja ja opetuslapsia. Pietarihan on se, joka valikoi sisään menijät ylöspäin, Katri Hirvihuhta kertailee.

Nimikin siis jo velvoittaa kohtuullisen siistiin ja siveelliseen elämään. Verissä päin ei aiota kilpailla edes Toripuiston toisen puolen paviljongin Birgitan kanssa.

– Enemmänkin yhteistyön kautta asiaa on ajateltu lähteä viemään eteenpäin. Ei me pystytä kaappaamaan Birgitan asiakkaita. Heillä on tuntemus oluista, mitä meillä ei taas ole, joten tarjoamme jotain erilaista.

Ainoa lievä harmituksen aihe pienimuotoista kahvilaimperiumia torin ympärille rakentavalla Hirvihuhdalla ja yhtiökumppani Janita-tyttärellä on, ettei Pietarin pihaa päästy avaamaan jo aiemmin.

– Yritimme jo viime vuonna päästä edellisen yrittäjän kanssa sopimukseen, mutta se ei onnistunut. Kaupunki ehti järjestää tarjouskilpailun tiloista vasta toukokuussa, joten pitkä penni meni odotellessa.

– Nyt katsotaan, miten tämä lähtee toimimaan. Ainakaan toistaiseksi mitään uusia suunnitelmia ei ole, Katri Hirvihuhta sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

3.7.2020