Uutiset

Pekolan Iskun naiset nousivat 1. divisioonaan

Pekolan Iskun naiset pelaavat ensi kaudella salibandyn 1. divisioonassa. Nousu varmistui, kun PIsku kaatoi helsinkiläisen Ä-Lastin toistamiseen. Jännittävä ratkaisuottelu päättyi kotijoukkueen juhliin tuloksella 8–7.

Ä-Lasti lähti otteluun seitsemällä kenttäpelaajalla PIskun kolmea täyttä kentällistä vastaan. Taitava vierasjoukkue aloitti erittäin vahvasti ja meni alle kolmessa minuutissa 3–0-johtoon. Vasta sen jälkeen PIsku alkoi herätä taisteluun mukaan, eikä avauserässä nähty enempää osumia.

Toinen erä oli täysin kotijoukkueen heiniä. Siihen oli suurena syynä Ä-Lastin väsähtäminen. PIsku tuuletti erässä viittä osumaa ja jätti vastustajan nollille.

Kolmanteen erään Ä-Lasti laittoi taas uuden vaihteen silmään ja antoi noin 150-päiselle kotiyleisölle jännitettävää loppuun asti. Vierailijat hakivat lopussa tasoitusta, mutta PIsku kesti ja pääsi viettämään nousujuhlia. PIskun tehonaisia olivat hattutempun iskenyt Aino Nummenpää (3+0), Liisa Hänninen (2+0), Sara Westerlund (1+3), Hanna Mettälä (1+1), Elina Hämäläinen (1+1), Eveliina Pellinen (0+1), Piritta Virkki (0+1) ja Jutta Palmroth (0+1).

PIskun päävalmentaja Antti Koskinen oli pelin jälkeen tyytyväinen mies.

– Olimme alussa unessa, ja vastustaja säikäytti meidät iskemällä lujaa päälle. Pikku hiljaa saimme omaa peliämme toimimaan ja taistelimme loppuun saakka erinomaisesti, Koskinen iloitsi.

Nousu nöyrällä asenteella

Paikka 1. divisioonaan ansaittiin Koskisen mukaan koko kauden säilyneellä nöyrällä asenteella ja taistelulla.

– Joukkue osallistui aktiivisesti treeneihin ja peleihin. Menestyksemme ei perustunut yksilöihin vaan hyvään joukkuepeliin ja vielä parempaan joukkuehenkeen. Ensi kaudella PIsku lähtee rohkeasti haastamaan jokaisen vastustajan. Ja haastetta meillä riittää, niin pelillisesti kuin taloudellisesti. Joukkue rakentuu nousseen porukan ympärille, mutta jossain vaiheessa uusia pelaajia varmasti haetaan try outien kautta, Koskinen vinkkaa.

PIskun nousijajoukkueessa pelasivat kauden aikana maalivahdit Sara Aaltonen ja Irja Löytömäki sekä kenttäpelaajat Liisa Hänninen, Elina Hämäläinen, Tuulia Väisänen, Mari Nummi, Piritta Virkki, Ella Käki, Laura Saartila, Iina Lainesalo, Kati Piilo, Minna Kuisma, Aino Nummenpää, Eveliina Pellinen, Miia Salminen, Laura Ylätalo, Jutta Palmroth, Hanna Mettälä, Sara Westerlund, Piia Laakso ja Jutta Ilmen. Joukkuetta valmensivat Antti Koskinen ja Teemu Leppänen. (HäSa)

Iina Lainesalo

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic