Uutiset

Pekonen ehdottaa vanhemmille 6+6+6-mallia

Riihimäkeläinen kansanedustaja ja Vasemmiston varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen (vas.) ehdottaa perheen ja työn yhteensovittamiseksi niin sanottua 6+6+6-mallia. Siinä lapsen kummallakin vanhemmalla olisi oma kuuden kuukauden hoitojaksonsa ja lisäksi vielä kuusi kuukautta yhdessä jaettavaksi.

Jaksot olisi mahdollista pitää myös lyhyemmissä pätkissä tai osittain yhtä aikaa vastasyntyneen lapsen hoidossa. Yksinhuoltajaperheessä ainoa vanhempi voisi pitää kaikki 18 kuukautta.

Pekosen mukaan myös kotihoidontuen osan kiintiöinti toiselle vanhemmalle auttaisi naisia palaamaan työelämään ja ehkäisisi naisten syrjäytymistä työmarkkinoilta.

-Kotihoidontukijakso voi olla myös ansa, joka pahimmassa tapauksessa suistaa naisen köyhyyteen. Erityisesti tämä koskee vähän koulutettuja naisia, joilla on jo aiemmin ollut heikko työtilanne. 40 prosentilla kotihoidontuella olevista naisista ei ole lainkaan työpaikkaa johon palata, Pekonen muistutti tiistaina eduskunnan välikysymyskeskustelussa pitämässä ryhmäpuheenvuorossaan. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020