fbpx
Uutiset

Pekonen ei jättäisi hoitajamitoitusta kunnille

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen vaatii, että vanhuspalvelulakiin kirjataan hoitajien minimimäärä. Hänen mukaansa kunnat eivät tarvitse näin tärkeässä asiassa omaa päätäntävaltaa.

– Monissa kunnissa hoitajat ehtivät hoitaa työssään juuri ja juuri perustyön. On nähtävissä ikävä trendi, että hoitajat hakeutuvat muille aloille, kun väsyvät, eivätkä voi tehdä työtään yhtä hyvin, kuin haluaisivat, ja tämä vain resurssipulan vuoksi, Pekonen sanoo.

Hänen mukaansa etenkään lyhyihin sijaisuuksiin ei hoitajapulan vuoksi ole tarjolla pätevää henkilöstöä. Tarve poistuu, jos minimimitoitus kirjataan lakiin.

– Silloin laitoksissa voidaan paikata äkilliset sairastapaukset omalla väellä, eikä paniikkia tule sairastapauksen sattuessa, Pekonen toteaa.

– Tämä jos mikä on arvokysymys. Meillä ei ole varaa menettää enää yhtään pätevää ja alalle soveltuvaa hoitajaa, lähihoitajana itsekin työskennellyt Pekonen muistuttaa.

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona, että kuntaministeri Henna Virkkunen (kok) ei kannata hoitajien minimimitoituksen kirjaamista lakiin, koska se veisi kuntien omaa päätäntävaltaa. (HäSa)

Menot