Uutiset

Pekonen: Pääpoliisiasema kuuluu Hämeenlinnaan

Kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen (vas.) kyseenalaistaa poliisiylijohtaja Mikko Paateron Hämeen Sanomissa (18.10.) esittämän näkemyksen, jonka mukaan suunnitellun Hämeen alueen poliisilaitoksen pääpoliisiasema on syytä sijoittaa Lahteen.

Pekosen mukaan oikea paikka pääpoliisiasemalle on Hämeenlinnan uusi poliisitalo Miekkalinna.

– Miekkalinna on pääpoliisilaitokseksi tarkoituksen mukainen. Se on riittävän kokoinen kaikille toiminnoille, joita pääpaikkaan mahdollisesti suunnitellaan. Jos pääpoliisilaitos todella halutaan Lahteen, joudutaan tiloja siellä peruskorjaamaan tai investoimaan kokonaan uuteen poliisitaloon. Se ei tässä taloudellisessa tilanteessa ole järkevää eikä tarkoituksen mukaista. Taloudellisesti ajateltuna järkevämpää olisi sijoittaa pääpaikka Hämeenlinnaan, Pekonen kirjoittaa blogissaan.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron kanssa samalla linjalla puoltamassa Lahtea pääpoliisilaitoksen kotikaupungiksi on poliisihallinnon valtakunnallista uudistamista pohtinut työryhmä. Paatero perustelee Lahtea pääpaikaksi sillä, että Päijät-Hämeessä on enemmän asukkaita kuin Kanta-Hämeessä.

Pekosen mukaan sijaintia tärkeämpi kysymys on, miten yhteistyökuviot järjestetään.

– Jos sijainti ei Paateron mukaan ole tärkeä, miksi ihmeessä hän ottaa näkyvästi kantaa Lahden puolesta? Pekonen kysyy.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) tekee lopullisen päätöksen asiasta, todennäköisesti ensi vuoden alussa. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic