Pelaaja pelaajalta

 

HPK:n syksy on ollut menestyksekäs. Joukkue majailee Karjalaturnaustauolla sarjatauolla mukavasti viidentenä. Kurkistan seuraavassa hieman tuloksentekijöihin eli niihin enemmän pelanneisiin pelaajiin, joista minulle on jäänyt mieleeni selkeitä havaintoja.
 
Puolustajat
 
Dang Spang:
Spang on perustaitava puolustaja, hyvä kiekon kanssa. Hänen haaste on jatkossa viedä tilanteet yhä useammin tuloksekkaasti loppuun asti. Eväät meinaavat hieman loppua, kun kiekko pitäisi laittaa reppuun.
 
Juuso Vainio:
Vainio on ollut sensaatiomaisen hyvä. Hän syöttää kiekkoa omille korkealla prosentilla. Pitänee paikkansa kuuden pelaavan pakin joukossa, jos säilyttää tasonsa. Valinta nuorten MM-kisoihin lähellä.
 
Johan Larsson:
Larsson on hyvä peruspuolustaja, ei mikään ihmeiden tekijä, mutta tuo leveyttä Kerhon pakistoon luotettavalla pelikielellään. Pelaa vielä hieman liian herkästi ylöspäin silloin, kun pitäisi kontrolloida kiekkoa.
 
Ossi-Petteri Grönholm:
Grönholm on pelannut aiempia vuosia virheettömämmin kiekollista peliä. Tuo fyysisyyttä joukkueelle kovilla taklauksillaan. Haaste on siinä, että joutuu jatkuvasti pelaamaan kiekon kanssa taitojensa ylärajoilla.
 
Joni Tuominen:
Tuominen on hyvä sekoitus peruspelaamista ja kiekollista osaamista. On parhaimmillaan hyvä pelintekijä ja ylivoimassakin osaa hommansa, mutta odottaisin kaikkineen häneltä varmempia otteita kiekon kanssa.
 
Aleksi Laakso:
Laakso on periaatteessa Kerhon johtava puolustaja, mitä tulee kiekolliseen pelaamiseen. Parhaimmillaan hän ollut erittäin hyvä, mutta suorittaminen ailahtelee liikaa. Potentiaalia on vaikka mihin.
 
Marko Tuulola:
Tuulola oli kiistatta Kerhon paras puolustaja ja muutoinkin joukkueen hahmoja läpi syksyn. Tuulolan rinnalla voi peluuttaa ketä tahansa pakkiparina. Joukkue tarvitsee erinomaisesti suorittavaa Tuulolaa läpi kauden. 
 
Hyökkääjät
 
Otto Paajanen:
Paajanen pelaa perusvarmaa neloskentän sentterin peliä. Välillä näkee, että hän pyrkii ajoittain ylittämään roolinsa rajat. Kehittymisensä kannalta Paajasen olisi oltava entistä rohkeampi kiekon kanssa.
 
Eric Fehr:
Fehr on hieno NHL-vahvistus Kerholle. Hän on erittäin työteliäs ja monipuolinen pelaaja. Fehr pelaa yhtäältä suoraviivaisesti ja toisaalta etenkin kulmapelissä häneltä löytyy yllättävääkin näppäryyttä.
 
Tuomas Vänttinen:
Vänttinen on ollut joukkueensa onnistujia ja tärkeimpiä tukipilareita. Vänttisessä yhdistyy hienosti kyky pelata voimakkaasti kahteen suuntaan. Alivoimalla Vänttinen on ehkä SM-liigan paras pelaaja.
 
Teemu Rautiainen:
Rautiainen on parhaimmillaan vastustajien puolustajien alituinen riesa nopeine liikkeineen. Hänen haaste on murtautua jompaankumpaan ylivoimaviisikkoon. Onko hieman toisen kauden syndroomaan nähtävissä?
 
Jaakko Turtiainen:
Turtiainen on yritteliäs työhevonen. Turtiaisen vahvuus on siinä, että hän laittaa kroppansa likoon jokaisessa vaihdossa. Kiekollisessa pelissä Turtiaisen pitäisi ottaa hieman rauhallisemmin ja luovemmin.
 
Juha Kiilholma:
Kiilholma kuuluu alkukauden ehdottomiin onnistujiin. Hänen ruumiinkielensä jäällä on kielinyt kaiken aikaa tiettyä suoritusvarmuutta. Ehkä Kiilholma voisi ottaa vielä yhden askelen kohti tehokkaita hyökkäystoimia.
 
Ville Viitaluoma:
Viitaluoma on parantanut kaiken aikaa, nyt hän alkaa olla se johtava pelaaja, jonkalaisena hänet on opittu HPK:ssa tuntemaan. Pieni lisä liikkeeseen ja Viitaluoma on erittäin kova luu, kun kausi kääntyy kevääseen.
 
Antti Aarnio:
Aarnio on parhaimmillaan käyttänyt tärkeintä asettaan luisteluvoimaa ansiokkaasti. Hän jättää jäälle aina kaikkensa. Parannettavaa Aarniolla on kiekollisessa pelissään. Silloin vauhtia pitäisi hieman ottaa alas.
 
Marko Luomala:
Luomala on pelannut niukin naukin omalla tasollaan. On ollut hyvää ja sitten on ollut vähemmän hyvää. Energiaa on, mutta pitäisikö sitä kokeneen pelaajan hieman säännöstellä vaikkapa maalipaikoissa.
 
Arsi Piispanen:
Piispanen on vasta ikään kuin tulemisen tilassa. Nyt ei ole tullut onnistumisia, jotka olisivat ruokkineet uusia onnistumisia. Piispanen hautoo kiekkoa liikaa. Joukkue tarvitsee jatkossa parempaa Piispasta.
 
Jere Sallinen:
Sallinen on sarjassamme haalariosaston miehiä. Hän korvaa teknisiä puutteitaan kovalla yrittämisellä. Sallisen kunniaksi on sanottava, että etenkin puolustussuuntaan hänessä on tiettyä luotettavuutta.
 
Jesse Saarinen:
Saarinen on ollut hyvä – ja hän voi jatkossa olla vieläkin parempi. Jos HPK:sta pitäisi valita joku pelaaja EHT:lle Leijoniin, lähimpänä olisi Saarinen. On ilo katsoa, kun taitopelaaja pelaa erittäin yritteliäästi.
 
Robert Leino:
Leino on pelannut itsensä sisään pelaavaan kokoonpanoon. Tosin taiturimainen pelaaja on tehnyt sen varman päälle, pelaamalla virheettä. Ehkä jatkossa kannattaisi riskitasoa nostaa eri suorituksissa.
 
Tuomas Santavuori:
Santavuori on ollut huikea vahvistus ja piristysruiske Kerholle. Häneltä on saatu, mitä häneltä tilattiin. Santavuori on samalla virtuoosi ja varmahko suorittaja. Ja potkulauta on jo käsite a la Santavuori.
 
Maalivahdit
 
Mikko Tolvanen ja Mika Järvinen: En osaa tarkemmin analysoida maalivahteja, mutta tämä kaksikko on onnistunut loistavalla tavalla. Ei sovi olla nostamatta esiin maalivahtivalmentaja Kari Lehtosen nimeä.
 

Päivän lehti

8.4.2020