Kanta-Häme Uutiset Hämeenlinna

Pelaaminen ei ole vain nörttien touhua - Verkatehtaan pelitapahtumassa hierottiin älynystyröitä

Pelitapahtuman tulevaisuudesta ei osata vielä sanoa.
Valtaosa Hämpton Games-pelitapahtuman osanottajista oli yli 20-vuotiaita, mutta paikalle saapui myös perheitä pienten lasten kanssa. Lasten pelaamista ei katsota enää niin pitkään, vaan monelle pelaaminen on vain hauska harrastus. Kuva: Riku Hasari
Valtaosa Hämpton Games-pelitapahtuman osanottajista oli yli 20-vuotiaita, mutta paikalle saapui myös perheitä pienten lasten kanssa. Lasten pelaamista ei katsota enää niin pitkään, vaan monelle pelaaminen on vain hauska harrastus. Kuva: Riku Hasari

Kaikkien aikojen ensimmäinen Hämpton Games-pelitapahtuma onnistui paremmin kuin järjestäjät uskalsivat alun perin odottaakaan. Lauantaisen tapahtuman tarkkoja kävijämääriä ei osata arvioida, sillä tapahtuma oli maksuton.

– Tunnelma on ollut todella hieno ihan alusta asti, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Lasse Saraste kehaisee.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat seurakunnan ja Hämeenlinnan kaupungin pelitila Bunkkerin monitaiturit, joiden tietokonekerhosta lähtenyt yhteinen taival on kestänyt jo kymmenen vuotta.

– Muutama vuosi sitten pelaavista nuorista puhuttiin huolissaan, mutta tänään pelaamisen tiedetään opettavan monelle hyvinkin hyödyllisiä taitoja. Kyllä tässäkin tapahtumassa huomataan, kuinka lahjakkaita e-urheilijoita Hämeenlinnassa onkaan. Pelaajilla on hyvä kielitaito, eväät rakentavaan yhteistyöhön ja paljon teknistä osaamista, Saraste kehuu.

Bunkkeri teki suurimman työn

Verkatehtaan tuotantopäällikkö Pasi Visakivi korostaa, että pelitapahtuma oli iso haaste myös Verkatehtaalle. Siellä ei ole koskaan järjestetty Hämpton Gamesin kaltaista tapahtumaa aikaisemmin.

– Suurin työ tapahtumassa oli tietenkin Bunkkerin väellä. Verkatehdashan tarjosi tapahtumalle ainoastaan puitteet, jotka nekin olivat jo valmiinasekin olisi jyyts, Visakivi huomauttaa.

Kaikkiin vastoinkäymisiin ei voida aina varautua etukäteen. Esimerkiksi lauantaina yhteydet katkesivat yllättäen puoleksi tunniksi, mutta siitäkin selvittiin kuivin jaloin.

– Voi olla, että tällaisia tapahtumia järjestetään tulevaisuudessa useamminkin, mutta aivan varmaa ei ole, järjestetäänkö niitä yleisötapahtumana vai striimauksena eli suoratoistona internetissä. Esimerkiksi Hämpton Gamesia saattoi seurata nytkin suorana netissä missä tahansa päin maailmaa, Visakivi pohtii.

Tunnelma on mahtava

Lauantaina pelattiin CS:GO-pelin finaalit Vanaja-salissa ja Super Smash Bros Ultimaten Lasipihalla. Kaikkiaan kilpailuun osallistui kahdeksan joukkuetta.

– Emme olisi voineet ottaa tänne yhtään enempää joukkueita, sillä tapahtuma olisi venynyt silloin mahdottoman pitkäksi. Nyt täällä on aivan mahtava tunnelma ja se vain paranee, kun väkeä tulee vielä lisää. Näillä pelaavilla nuorilla riittää kadehdittavan paljon potkua, Saraste huomauttaa. HäSa

Juttua korjattu 12.1. kello 19.15. Bunkkeri on seurakunnan ja kaupungin yhteinen pelitila.

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic