Uutiset

"Pelasimme huikean vierasottelun"

Salibandyn miesten Divarin kärkijoukkueen Steelersin ote kestää. Lauantaina Steelers pelasi mainion vierasottelun. Hämeenlinnalaiset kukistivat selvästi 7–1 (3–1, 3–0, 1–0) uusikaarlepyyläisen Blue Foxin.

Numerot vähän hämäävät. Emme olleet niin ylivoimaisia. Olimme kuitenkin parempia. Viidellä viittä vastaan pelasimme nyt omalla tasollamme. Puolustuspelaaminen oli myös hyvää. Oikeastaan kaikki se toteutui, mitä ottelupalaverissa suunnittelimme. Huikea vierasottelu joukkueelta, selvitti Steelersin tyytyväinen päävalmentaja Jani Järvinen.

Lastikka teki nyt neljä

Steelersin nuoren Ville Lastikan kausi on ollut huima. Nuori mies takoo maaleja ottelusta toiseen. Blue Foxin verkkoon Lastikka sivalsi palljon neljä kertaa.

Hän on tehnyt tämän kauden 19 ottelussa 44 maalia. Lastikan pistesaldo näyttää lukemaa 44+18=62. Tehotilastossa hän on peräti 56 maalia plussan puolella.

Lastikka saa hyvää tukea ketjukavereiltaan Nico Jonaesonilta ja Julius Aaltoselta sekä ketjun takana puolustavilta Tuomas Mikkolalta ja Janne Ijäkseltä. Jonaeson on paukuttanut 22 maalia ja tehopörssissä hän on Lastikan jälkeen toisena (+52).

– Lastikan lento jatkuu. Enkä usko, että sen lennon loppuminen on edes lähellä. Myös muut kentällisen pelaajat pelaavat hyvin. Esimerkiksi Mikkola oli erinomainen. Hän syötti kolme maalia (tilaston mukaan kaksi).

Järvinen oli muuttanut ykkös- ja kolmosketjuja. Sami Saariselta olivat jääneet viikonlopun harjoitukset väliin sairastelun takia. Lauantaina Saarinen pelasi vain yhden ylivoiman. Maalinteossa onnistuivat myös Iiro Nurminen ja Jere Kemppainen.

– Kaikki kentällisemme olivat pelillä. Sitä olemme pyytäneetkin.

Steelersin maalivahti Jaakko Vahtokari oli yksi voiton pääarkkitehdeista. Hän torjui toisen erän alussa pari pahaa ennen kuin Steelers karkasi lopullisesti. Vahtikari torjui myös Blue Foxin rankkarin. (HäSa)

Asiasanat