Uutiset

Peli-iloa piisasi Pullerin kentillä

Pullerin jalkapallokentillä riitti säpinää viikonloppuna, kun Hämeenlinnan Jalkapalloseura junaili jo perinteisen jalkapallon junioriturnauksen Aulanko cupin.

Mukana oli 109 joukkuetta. Turnauspäällikkö Janne Heinosen mukaan paikalla hyöri viikonlopun aikana noin 4 000 ihmistä.

– Aulanko cupin profiili on selvästi noussut. Viime vuonna mukana oli 66 joukkuetta. Joukkuemäärä on kasvanut reilusti, sanoi hyvin, jonka mukaan turnaus eteni suunnitelmien mukaan eli ”ihan hyvin on mennyt”.

Turnauksessa oli joukkueita eri puolilta Suomea.

– Paimiosta Kuopioon ja Helsingistä Kokkolaan. Majoituspaikkana oli Seminaarin koulu. Siellä majoittui 170 turnauksen osanottajaa. Etelä-Suomen seurojen joukkueet yöpyivät enimmäkseen kotonaan ja palasivat taas sunnuntaina pelaamaan Pullerille.

HJS järjestää vuosittain kolme junioriturnausta.

– Cumulus-turnaus avaa kauden keväällä ja tämä Aulanko cup on ikään kuin kauden päättävä turnaus.

Keskikesällä turnausvalikoimassa on tyttöjen turnaus.

Tänä vuonna syksyn Aulanko cup oli kevään Cumulus-turnausta suositumpi.

– Turnaukset järjestetään samanlaisella konseptilla. Keväällä oli mukana 102 joukkuetta, Heinonen kertoo.

HJS:lla oli kotiturnauksessa mukana parikymmentä omaa joukkuetta. Sunnuntaina iltapäivällä hämeenlinnalaisseuran vuonna 2007 syntyneiden kaksi joukkuetta kohtasivat toisensa. Tässä ikäluokassa pelattiin pienkentällä niin, että joukkueista oli kentällä aina neljä kenttäpelaajaa ja maalivahti. HJS:n ikäluokan kilpasarjan ryhmässä on mukana 23 poikaa. Lisäksi ikäluokan harrastesarjassa pelasi kaksi HJS:n joukkuetta.

Leo Jokinen kuuluu HJS:n 2007-ikäluokkaan. Hän vakuutti, että kivaa on ollut.

– Olemme tähän mennessä voittaneet yhden pelin ja hävinneet kaksi. Mukavaa on päästä pelaamaan, hän sanoi ”paikallisderbyn” aikana. Siitä oli Leon joukkueelle tulossa toinen turnausvoitto, kun tilanne oli jo 4–0.

Lauantaina myrskytuuli tuiversi Pullerilla, mutta sekään ei liikaa hommaa haitannut.

– Aika haasteellista oli silloin pelata. Meilläkin molari veti käsistä pallon vastustajan maaliin, kun oli kova myötätuuli. Ei tuuli meitä kentällä kuitenkaan kaatanut. Vaihtopenkillä Arttu meinasi tuulen takia kuitenkin kaatua, Jokisen Leo selvitti. HäSa

Asiasanat