Uutiset

Peli kasassa 60 minuuttia

Kauden avausmaali maistui hyvältä, vaikka tekijänä ei ollutkaan mikään untuvikko.

HPK:n Tuomas Vänttinen myönsi, että jonkinmoinen taakka katosi harteilta pois, kun hän onnistui tekemään Kerhon 2–1-voittomaalin KalPan maalivahdin Pekka Tuokkolan taakse. Kausi ehti vanhentua loukkaantumisen takia pitkään sivussa olleella Vänttisellä kuudenteentoista otteluun ennen kuin kiekko löysi tiensä maaliin.

– Onhan se tietysti kiva roiskaista välillä maalikin. Olen kuitenkin hiihdellyt puoli vuotta ilman maalia. Olen kuitenkin hyökkääjäpelaaja, ja jokaisessa pelissä tulee minuutteja pelattua. G-junnuista otettu pelaajakin olisi tähän mennessä jo räpännyt maalin. Se oli iso helpotus ja tekee hyvää itseluottamukselle. Aikaisemmin olen löytänyt enemmänkin maalivahtien logot niin kuin myös tänään ennen maalia, Vänttinen rupatteli tyytyväisenä.

Kerhon maalit olivat tiistaina kokeneiden miesten varassa. Kotijoukkueen avausmaali oli Marko Tuulolan käsialaa. Myös Tuulolalle maali oli kauden ensimmäinen.

Ei ikinä helppoa

Vänttisen maali syntyi, kun Aleksi Laakso ampui sopivan rannelaukauksen kohti KalPan maalia. Kerhon varakapteeni ohjasi ilmasta kiekon Tuokkolan patjaan ja siirsi paluukiekon tyhjään maaliin saatuaan KalPa-puolustukselta liikaa aikaa maalin edessä. Homma näytti helpolta.

– Ei se minulle ole ikinä helppoa. Jotenkin kiekko sotkeutui maaliin, eikä onneksi karannut lavasta mihinkään, Vänttinen naureskeli.

Maalintekijä jakoi osumastaan paljon kiitosta myös Laaksolle.

– Allu etsi hienosti kiekon mentävän reiän. Se oli häneltä loistava toimitus. Noin meidän pakkien pitäisikin ampua, ja annoinkin tilanteen jälkeen posia. Ei laukauksen aina tarvitse olla hirveä läissy laseihin, vaan oikeaoppinen rannari, joka on hyvä ohjata maalin edessä, voittomaalin tekijä muistutti.

Kerho pelasi tiistaina pitkästä aikaa kohtuullisen tasapainoisen pelin. Se oli hyvin hereillä alusta asti ja ansaitsi tasaisessa ottelussa niukan voittonsa. KalPan maalipaikat hoiteli yhtä lukuun ottamatta (Petri Lammassaaren 0–1-maali) taas mainiosti torjunut Juuse Saros.

– KalPa ei päässyt hirveästi ykköspaikoilta kokeilemaan ja mitä pääsi, juippi hoiteli taas loistavasti maalissa. Hän otti taas kopit oikeisiin paikkoihin. Se auttoi meidät voittoon. Peli oli kyllä kaikkiaan aika hyvä. Notkahduksia ei tullut mihinkään suuntaan, vaan pelasimme tasaisen pelin, Vänttinen analysoi.

Ylivoima taas hakemista

Vänttistä puistatti Kerhon pelissä eniten ylivoima, joka oli tiistaina huonoa. Kerho pääsi pelaamaan ylivoimaa viisi kertaa, mutta parhaat paikat sai KalPa. Vierasjoukkue pääsi alivoimalla useamman kerran nokikkain Saroksen kanssa.

– Se on ollut koko kauden heikkoa. Niiden aikana kuitenkin ratkotaan pelejä. Ylivoimaan on ehdottomasti saatava jotain järkeä. Tuollaisella nallipyssytouhulla omiin tulee läpiajoja. Meidän on parempi pelata viidellä viittä vastaan kuin toivoa kaverille jäähyjä, jos ylivoima on tuollaista, Vänttinen ihmetteli.

Kerhon kopissa on etsitty ratkaisua ylivoimaan, mutta vielä turhaan.

– Onhan siitä puhuttu. Aina siellä kuitenkin jotenkin menetetään kiekko ja avut ovat vaiheessa. Aina löytyy jotain selityksiä. Normipelillä pelaamalla sen löytäisi helpommin kuin kuvioita käyttämällä. Ammutaan enemmän viivasta ja hyökkääjät menevät maalille. Nyt emme saa edes kuteja aikaiseksi, hyökkääjä mietti. (HäSa)