Uutiset

Peliennakko: Haalarihommia ja paljon vastuuta

HPK:n kannattajat tykkäävät Janne Kolehmaisesta: Kolehmainen ei ole ansainnut Rinkelinmäen yleisöltä arvostusta maaleilla tai pörssilukemilla, vaan armottomalla yrityksellä. Kolehmainen, 25, painaa sata lasissa vaihdosta toiseen – hän taklaa, riistää ja taistelee – pistää kroppaansa likoon ja on esimerkillinen joukkuepelaaja.

Kolehmainen on aina ollut myös alivoimapelin spesialisti. Tällä kaudella hänen repertuaarinsa on kasvanut. Ketju Kolehmainen-Arsi Piispanen-Niko Nieminen on ollut HPK:n paras osa tilastojenkin perusteella ja se on saanut vastuuta myös ylivoimapelissä.

Kerhon kausi on ollut tappioiden sävyttämä. Joukkue on taulukossa pohjalla, jonne sen ei tietysti ole tarkoitus jäädä. Kolehmainen vakuuttaa, ettei HPK:n nuppi ole jumissa, vaikka pinnoja ei ole tullut läheskään toivotusti.

-Kausi on vielä varhaisessa vaiheessa. Kauden aikana tulee aina heikkoja aikoja. Parempi, että meille sellainen tuli alussa, eikä tule lopussa. Vaikea alku kasvattaa joukkuetta ja tuo siihen henkeä, Kolehmainen miettii.

HPK voitti viimeksi viime viikon tiistaina Turussa jatkoajalla. Sen jälkeen on tullut kolme tappiota.

-Peli on kuitenkin paranemaan päin. Meidän on karsittava virheitä. Omiin menee liikaa maaleja, Kolehmainen sanoo.

Hän osuu oikeaan. Kerhon verkko on pölissyt tämän kauden liigassa eniten. HPK:lle on kymmenessä ottelussa tehty 40 maalia.

-Treeneissä on ollut työnteon fiilistä. Siinä olemme kehittyneet. Uskon, että se siirtyy treeneistä myös peleihin. Kaikkien mieleen on jo varmaan iskostunut, ettei laiskottelulla voi voittaa ketään.

Kolehmainen löysi yhteisen sävelen Piispasen kanssa jo viime kaudella.

-Pelasimme Arsin kanssa viime kaudella samassa ketjussa noin 40 ottelua, ennen kuin Arsi loukkaantui. Kummasti hänen kanssaan pelaaminen helpottaa minua ja sopii se Arsillekin ainakin hänen maaleistaan (tällä kaudella saldo 6+2) päätellen. Tiedän, että jossain vaiheessa sieltä tulee kiekkoa.

Luomala ehkä palaa
HPK saanee keskiviikon Ässät-otteluunsa Marko Luomalan sairastuvalta.

-Hän on pystynyt harjoittelemaan kahtena päivänä. Toivomme kovasti, että Luomala pystyy pelaamaan, mutta mitään isoa riskiä ei tietysti oteta, sanoo HPK:n valmentaja Pasi Arvonen.

Alkuviikon harjoituksissa Luomala oli samassa ketjussa Alex Leavittin ja Janne Laakkosen kanssa.

Myös Juuso Honka on hyvää vauhtia toipumassa loukkaantumisestaan.

-Uskon, että hän pääsee tositoimiin loppuviikosta, Arvonen täsmentää.

Arvosen mukaan Mika Järvinen on Kerholta torjuntavuorossa Ässiä vastaan.

Ässät on työteliäs
Karri Kiven luotsaama Ässät on aloittanut liigan vahvasti.

-Tekee töitä, tekee töitä ja kamppailee. Taitoakin on, mutta ennen muuta vastassa on työteliäs joukkue, joka ei anna periksi yhtään, Janne Kolehmainen arvioi HPK:n keskiviikkoista vastustajaa.

Arvonen muistuttaa, että Ässillä on vaarallinen ylivoimapeli.

-Boxista on pysyttävä pois, hän painottaa.

-Ässät ehkä vähän ylihyökkää. Riistot ovatkin suuressa roolissa sitä vastaan. Heikkouksia Ässillä on myös puolustuspelissä, kun pelataan mies miestä vastaan, valmentaja jatkaa.

Arvonen vakuuttaa, ettei HPK:n valmentajienkaan kopissa ole tuskainen tunnelma tappioiden takia.

-Työnteon kautta kaikki lähtee. Joka päivä on uusi mahdollisuus, hän filosofoi. (häSa)