Uutiset

Peliennakko: HPK vastaa liikkeellä Pelicansin taitoon

HPK:n toinen valmentaja Pasi Arvonen haluaa joukkueensa pystyvän parempaan kiekolliseen peliin, kun se kohtaa perjantaina jääkiekon SM-liigan kotiottelussaan Lahden Pelicansin.

– Tiistain JYP-ottelussa oli paljon hyvää, mutta kiekollista peliä pitää pystyä parantaa Pelicans-otteluun. Meidän täytyy pitää yllä kovaa tempoa, eikä lähteä pelaamaan Pelicansin vahvuuksilla ja ehdoilla. Pelicansilla on kokeneita ja erittäin taitavia pelaajia. Se pystyy liikuttamaan kiekkoa, joten meidän pitää pystyä pitämään pelissä vauhtia, Arvonen suunnittelee.

Hämeenlinnalaisten kokoonpano varmistuu vasta perjantaina aamuharjoitusten jälkeen, mutta torstaina oli odotuksissa, että Marko Luomala palaa loukkaantumisensa jälkeen kokoonpanoon.

– Ainakin torstaina hän toi uutta virtaa ja yritystä viisikkopelaamiseen. Lutin kanssa pitää mennä päivä kerrallaan. Voi olla kova paketti pelata kaksi peliä (perjantaina Pelicans ja lauantaina Ilves) peräkkäisinä päivinä, mutta perjantaina hänen on tarkoitus pelata pitkän loukkaantumisen jälkeen, Arvonen suunnittelee.

Luomala oli torstain harjoituksissa samassa ketjussa Tuomas Santavuoren ja Arsi Piispasen kanssa.

Saarinen kaipaa tehoja

HPK:n valmennusjohto on viime aikoina löytänyt toimivan ketjun, jossa keskellä pelaa Juha Kiilholma ja laidoilla Teemu Rautiainen ja Jesse Saarinen. Kolmikko pelaa yhdessä myös perjantaina Pelicansia vastaan.

– Yritän olla aktiivinen kiekon kanssa ja pysyä liikkeessä. Omalla liikkeelläni ja tietynlaisilla oivalluksilla yritän myös luoda maalipaikkoja. Nyt on ollut itsellä muutama ihan hyvä mutta tehoton, peli. Pelaaminen tuntuisi itsestäkin paremmalta, jos pääsisi maalin makuun, Saarinen sanoi.

Pelicansin kasvatti Saarinen kohtaa perjantaina tutun seuran, mutta kovin monta tuttua pelaajaa ei pussinokkien paidassa enää pelaa. Silti kasvattajaseuran kohtaaminen on aina vähän erilaista.

– Tietysti kasvattajaseuraa vastaan on vähän erilaista. Olen pelannut siellä monta vuotta. Toisaalta siellä ei ole enää kuin yksi tai kaksi sellaista pelaajaa, joiden kanssa minä pelasin. Jan Latvala ja Vili Sopanen ovat sellaisia. Lisäksi on joitain nuorempia kavereita, jotka olivat silloin mukana, mutta eivät pelanneet, Saarinen laskee.

Tule jo turvakaukalo

Pelaajien aivotärähdykset ja jääkiekon vaarallisuus ovat olleet taas vahvasti esillä. Saarinen oli itsekin aiemmin kauden aikana pitkään sivussa aivotärähdyksen takia. Hän toivookin muiden pelaajien kanssa turvakaukaloita joka jäähalliin mahdollisimman nopeasti.

– En ole hirveästi seurannut keskustelua. Näitä tapauksia sattuu ja tilanteet ovat olleet tapetilla. Ehkä keskustelu menee vähän ylikin. Oma mielipiteeni on se, että turvakaukalot pitäisi saada. Peli ei ole mihinkään muuttunut, mutta turvakaukalot voisivat jonkun verran auttaa, laitahyökkääjä uskoo.

Suomessa ainoa turvakaukalo on Helsingin areenassa. Saarisen mukaan areenassa pelaaminen onkin ihan erilaista kuin muualla.

– Yleisöllekin on hienompaa, kun pleksit vähän heiluvat. Sellaiseen kaukaloon on kiva mennä jopa taklattavaksi. Kaukalo on paljon joustavampi. Lisäksi laita on esimerkiksi Hämeenlinnaan verrattuna viisitoista senttiä matalampi, eikä laidan ja pleksin väliin tule samanlaista ”hattuhyllyä”, koska pleksi alkaa samasta kohtaa kuin laita päättyy, Saarinen vertaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020