Uutiset

Peliennakko: Ison budjetin joukkue vastaan

Hämeenlinnan Pallokerhon kova viikko jääkiekon Liigassa jatkuu tänään perjantaina kotiottelulla Oulun Kärppiä vastaan. Kerho saa Ritariareenassa vastaansa joukkueen, jota on povattu ihan sarjan kärkipaikoille asti.

HPK:n päävalmentaja Kai Rautio odottaa, että Kerho saa Kärppiä vastaan itsestään kaiken irti ja omat vahvuutensa kentällä esiin.

– Vastaan tulee taas kova ja ison budjetin joukkue, jota yritämme haastaa aidosti ja rehellisesti. Katsotaan, mihin se riittää. Tulossa on hieno ilta, Rautio sanoo.

Myös Kerhon nelosketjua hyvin johtanut Otto Paajanen odottaa, että Kerho pystyy pelaamaan hyvän pelin.

– Kotona pitää saada peliin hyvä lähtö. Sen jälkeen pelaaminen lähtee hyvin liikkeelle, Paajanen miettii.

Kerhon oma kasvatti on pelannut edelliset ottelut samassa kolmikossa Antti Aarnion ja Ville Järveläisen kanssa.

– Aarnio tuo vauhtia ja rymistelyä toiselle laidalle. Viltsu tuo ketjuumme enemmän hyökkäysvoimaa. Hän on kiekollisesti taitava pelaaja, jolla on hyvä laukaus. Heidän keskellään on hyvä pelata, Paajanen sanoo.

HPK:n puolustuspelaaminen on ollut alkukauden hyvässä kuosissa. Joukkue on ottelussa vain kerran kolme maalia, muuten vähemmän.

– Emmekä anna vastustajalle kovin paljon paikkojakaan. Maalivahtipeli on ollut hyvää, puolustuspeli ehkä ok-plus. Olemme olleet joka ilta kinkereissä loppuun asti mukana, vaikka olemme pelejä myös hävinneet. Jokaisessa olemme kuitenkin taistelleet loppuun asti voitosta, Rautio muistuttaa.

Mielonen ei jatka HPK:ssa

HPK:sta ovat edelleen loukkaantuneina puolustaja Jyri Niemi ja hyökkääjät Jesse Saarinen ja Tuomas Vänttinen. Vammat eivät ole kuitenkaan pitämässä miehiä sivussa kovinkaan pitkään, vaan HPK odottaa pelaajien palaavan tositoimiin joidenkin viikkojen kuluttua.

Juho Mielonen ei ole pelannut HPK:n paidassa tällä kaudella yhtään liigaottelua, eikä kuulemma pelaakaan.

– Mielonen etsii itselleen uutta seuraa. Katsomme, että hän ei meitä auta. Se on hänen tilanteensa, Rautio valaisee. (HäSa)

Asiasanat