Uutiset

Peliennakko - Kaksi mahdollisuutta kurssin kääntämiseen

Kolmen ottelun tappioputkessa pelaavalla HPK:lla on tämän viikon aikana vielä kaksi mahdollisuutta kurssin oikaisemiseen. Perjantaina joukkue pelaa Lahdessa Pelicansin vieraana ja lauantaina Ritariareenaan saapuu liigan toinen kriisijoukkue Tampereen Ilves poikkeuksellisesti jo kello 16 alkavassa ottelussa.

HPK:n valmentaja Petteri Hirvonen tuntee Lahdessa asuvana Pelicansin hyvin.

– SM-liigan pienin kaukalo, ja pelaava ryhmä on vastassa. Mitään ei saa ilmaiseksi. Peli on varmaan vähän samanlaista kuin Helsingin Areenassa, kun siellä oli NHL-kaukalo. Siellä pitää olla paljon pelin sisällä. Ongelmia tulee heti, kun joku eksyy pelin ulkopuolelle, Hirvonen sanoo.

HPK on saalistanut yhdestätoista ottelustaan vain seitsemän pistettä. Pelaajien ja valmentajien pääkoppa on pysynyt kunnossa, vaikka saldo on luvattoman huono.

– En usko, että pää on jumissa. Keskiviikon pelissä tapahtui paljon hyviä asioita, mutta tietysti myös huonoja. Pelissä on paljon pieniä asioita, jotka tekevät ison kuvan niin huonoksi kuin se nyt on. Ne pitää saada kuntoon. Ensimmäisessä erässä HPK oli mielestäni parempi joukkue, mutta Ässät teki kaksi pussia.

– Yritystä ja menoa on, mutta pikkuvirheiden ja niiden paikkaamisten vuoksi joudumme tekemään kaksi kertaa enemmän töitä kuin vastustaja, Hirvonen analysoi.

SM-liigassa pelataan tiuhaan tahtiin, eikä joukkueelle jää kovin paljon aikaa virheiden korjaamiseen.

– Yritämme näyttää videolta, kuinka pienestä asia on kuitenkin kiinni. Pelaajat eivät pelaa jääkiekkoa ensimmäistä vuotta ja jokainen tietää, että he ovat pärjänneet tässä sarjassa ennenkin. Taidot eivät ole kadonneet mihinkään. Pelaajien pitää vain muistaa oma peruspelaamisensa ja mistä homma on kiinni, Hirvonen muistuttaa.

Iso ero junnupeleihin
Kerhon omista A-nuorista täksi kaudeksi liigajoukkueeseen noussut Otto Paajanen teki Ässiä vastaan uransa ensimmäisen liigamaalin. Paajanen on pelannut liigajoukkueessa sekä keskus- että laitahyökkääjänä.

– Minulle käy kumpikin, mutta laidassa peli on kulkenut vähän paremmin. Puolutusvastuuta on laidassa vähän vähemmän, Paajanen sanoo.

Hän oli viime sunnuntaina Kerhon A-nuorten matkassa Pelicansin vieraana. Paajanen teki itse kolme maalia, mutta joukkue kärsi tappion.

– Kaukalon pienuuden huomaa siinä, että tilanteet tulevat nopeammin, mutta ei Lahden kaukalo mielestäni kovin paljon pienempi ole kuin muut.

Nuori hyökkääjä myöntää, että ero liiga- ja junioripelien välillä on iso.

– Liigassa on tilaa paljon vähemmän, tilanteet tulevat nopeammin ja kaksinkamppailut ovat tuplasti kovempia. Koko ajan pitää olla hereillä, Paajanen arvioi. (HäSa)

Pictures

Otto Paajanen