Uutiset

Pelikaanien lento jatkuu

Vaikka HPK sai pidettyä Pelicansin tehokaksikon Ryan Lasch-Justin Hodgman maaleitta 65 minuutin lisäksi yhdet rankkarit, ratkaisi SM-liigan pistepörssin kärkisijoilla keikkuva jenkkihyökkääjä Lasch pelin toisella rankkariyrityksellään. Liki 300 lahtelaisten kannattajaa poistui Rinkelinmäeltä hymyssä suin.

HPK ei saanut katkaistua Pelicansin viiden ottelun mittaiseksi venynyttä voittoputkea vaikka johtikin ottelua kahteen otteeseen. Janne Kolehmaisen 1-0- ja Janne Laakkosen 2-0-maaleja alustamassa ollut Esa Lehikoinen olisi mieluusti nähnyt Kerhon kahdeksan ottelun tappioputken katkeavan illan ottelussa.

-Hieman ehkä lopussa itse hölmöilimme. Olisi ollut hyvä saada voitto vaikka rankkareilla. Samalla tappioputkemme olisi katkennut. Se helpottaisi kaikin puolin, vaikka panosta meillä ei enää olekaan.

-Ensimmäisessä maalissa pojat syöttelivät laukaukseni jälkeen vielä tovin. Toisessa pääsin hyvin vetämään ja Laakkonen iski sitten riparin sisään. Ihan hyvä, että tulee itsellenikin välillä onnistumisia, jutteli ensimmäiset tehopisteensä HPK-paidassa saalistanut puolustaja.

Lehikoinen aikoo tapojensa mukaan antaa kaikkensa joukkueen eteen kauden loppuun asti.

-Totta kai taistelemme. Vaikka olemme huonossa tilanteessa, jokaisen pelaajan työ on taistella kunnialla loppuun asti ja nauttia näistä kolmesta jäljellä olevasta pelistä.

Kolehmainen osui kolmesti

HPK:n kolmosketjun laituri Janne Kolehmainen oli lähellä saada sankarin viitan harteilleen. Avausmaalin lisäksi Kolehmainen osui maalipuiden väliin kolmannen erän lopulla Pelicansin siirryttyä jo ratkaisevan tuntuisesti 3-2-johtoon. Voittomaalikilpailussa tehohyökkääjä vei Pelicansin maalia vartioineen Joonas Kuuselan (21 torjuntaa) kahville hienolla harhautuksellaan.

Kolehmaisen maalit olivat kuitenkin lopulta Kerholle laiha lohtu, vaikka yksi sarjapiste pelistä kotijoukkueelle irtosikin.

Pelicansin valmentaja Kai Suikkanen piti loppunumeroita oikeudenmukaisina.

-HPK oli tänään hyvä, liikkuva ja raikkaan oloinen joukkue. Me olimme kusessa pelin alussa. Pääsimme kuitenkin kolmannessa erässä mönkimään johtoasemaan, joka sitten menetettiin kaksi minuuttia ennen pelin loppua. Se vähän kirvelee, mutta varmaan numerot ovat nyt oikeudenmukaiset.

Suikkanen ei ollut tyytyväinen joukkueensa pelin aloitukseen.

-Ensimmäinen erä näytti siltä, että olisimme pelanneet all stars -ottelua, josta tosin puuttuivat sen tasoiset pelaajat. Pelissä ei ollut kontaktia eikä ollut oikein mitään. Olimme vaan ilmestyneet paikalle ja annoimme kaverin pelata.

”Pelicansista mestari”

HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen kiitti kollegaansa kehuista ja antoi itsekin kiitosta joukkueelleen.

-Kasvojen pesu oli tänään huikea. Tuukka Mäkelä pelasi hyökkääjänä ja oli sillä paikalla tänään meidän paras pelaajamme.

-Pystyimme kaksi erää melko hyvin viemään peliä. Pelicans varmaankin ajatteli, että me luovumme helposti sarjapisteistä. He aloittivat pelaamaan vasta kolmannessa erässä sitä peliä mitä ovat viime aikoina pelanneet. Meillä oli siinä pieni paniikki, mutta onneksi tuli vielä pieni tason nosto ja tulimme tasoihin.

Lehkonen täräytti lopuksi melkoisen pommin lahtelaisten suuntaan.

-Minä toivon, että Pelicans voittaa mestaruuden. Se pelaa hienoa lätkää. Se olisi varmasti iso juttu Lahdessa.

HPK vierailee ennen ensi viikolla loppuvaa runkosarjaa vielä Bluesin ja HIFK:n vieraana. Tulevana tiistaina Kerho kohtaa Ilveksen viimeisessä kotiottelussaan. (HäSa)