Uutiset

Pelirytmi pysyy yllä ruuhkaviikkoina

Tiistaina hyvän ottelun jälkeen hävinneen HPK:n vastus jääkiekon SM-liigassa ei ainakaan helpotu, kun joukkue saa perjantaina kotihallissaan vastaansa Oulun Kärpät.

– Vastaan tulee kuntopuntarin kärkipään joukkue viikon huilanneena. Sen tietää, että vauhtia piisaa perjantaina kaukalossa. Kärpät pääsee pelaamaan tuoreilla jaloilla. Muutama uusi vahvistuskin varmaan pelaa perjantaina ensimmäistä kertaa, arvelee HPK:n toinen valmentaja Pasi Arvonen perjantain vastusta.

HPK pelaa ennen viimeistä maaottelutaukoa kahdessa viikossa kuusi ottelua.

– Mieluummin pelataan kuin harjoitellaan. Se on vain fakta. Tammikuun aikana pelataan useampia tärkeitä pelejä. Jokaisesta pitää pystyä raapimaan pisteitä, Arvonen sanoo.

Aivotärähdyksensä jälkeen vahvan paluun kaukaloon tehnyt puolustaja Aleksi Laakso miettii aina yhden ottelun kerrallaan.

– En ole miettinyt pelitahtia. Menen yhden ottelun kerrallaan, enkä yleensä edes tiedä, kuka seuraavan vastustajan jälkeen edessä. Kiva on pelata. Ainakin pelirytmi pysyy hyvin päällä, Laakso sanoo.

Laakson mielestä Kärpissä on paljon taitoa.

– Jalan pitää olla puolustaessa liikkeellä, jotta pystymme pelaamaan ilman jäähyjä. Kärpät on ollut meille tällä kaudella vaikea vastustaja, mutta perjantaina yritämme muuttaa suuntaa, Laakso lupaa.

HPK:n hyökkää perjantaina samoilla ketjuilla kuin tiistaina. Puolustajaparit varmistuvat perjantaina. Kerho sai lisää loukkaantumisuutisia, kun Marko Luomala joutuu olemaan sivussa ainakin runkosarjan loppuun asti. Joni Tuominen on ollut kolme viikkoa kipeänä, Juha Alen on sivussa loppukauden ja Jaakko Turtiainen voi palata normaaliharjoituksiin maajoukkuetauon jälkeen. Juuso Vainio oli viikon tauon jälkeen ensimmäistä kertaa harjoituksissa tiistaina.

Heinolan Peliittojen HPK-kasvatti Ville Järveläinen harjoittelee muutaman päivän Kerhon mukana. Järveläinen on Peliittojen sopimuspelaaja, mutta HPK:lla on mahdollisuus peluuttaa häntä SM-liigassa. (HäSa)

Asiasanat

Mainos