Uutiset

Pelit, kaverit ja yhteishenki alueleirin parasta antia

Kesäsää suosi ja ottelut sujuivat Etelän Pesiksen alueleirin toisena päivänä, jolloin ratkottiin paikkoja sunnuntain sijoituspeleihin.

Janakkalan Janan E-tytöt ottivat lohkovoiton ja Hämeenlinnan Paukku oli kakkonen. Ylemmässä jatkosarjassa ovat myös Espoon Pesis ja Kinnarin Pesis.

– Hyvä fiilis. Parasta leirillä ovat pelit ja kaverit. Lyönnit ovat menneet hyvin ja kaikkia kannustetaan, kommentoivat janalaisista Netta Kuusisto, Santra Koskinen ja Venla Heikkinen. Kolmikko on pelannut kolmesta kuuteen vuotta.

Pelinjohtaja Ismo Ala-Kauhaluoma korosti hyvin menneen talviharjoittelun merkitystä.

– Tälle kaudelle on tapahtunut suuri harppaus, kun pääsimme myös talvella lyömään. Leiri kasvattaa yhteishenkeä entisestään.

Paukun toinen E-tyttöjoukkue oli alkulohkossaan kolmas ja jatkaa leiripelejään Kenttäkujan kentällä Parolassa.

– Meillä on muutama uusikin pelaaja ja sekaisin E- ja F-ikäisiä. Ulkopeli on mennyt ok, mutta sisäpelissä saisi tulla osumia enemmän, totesi pelinjohtaja Jenni Loikkanen hymyssä suin.

– Leirillä on tosi kivaa ja yhteishenki on hyvä. Voitto Tahkosta oli kauden ensimmäinen voittomme, hehkuttivat Emma Heikkilä ja Aino Mukkila.

Alajärven Ankkurit vahva pojissa

Alajärven Ankkurit tuli mukaan kahdella poikajoukkueella. DP-kilpasarjassa Ankkurien kanssa mitalisijat ratkovat Jokioisten Koetus, Keravan Pesis ja Hyvinkään Tahko. EP-kilpasarjassa Ankkurit on pelannut myös voitokkaasti.

– Omalla alueella kilpasarjassamme on vain neljä joukkuetta. Tämä pohjustaa valtakunnallista leiriä, uusia joukkueita ja sopivan mittainen leiri. Järjestelyt ovat toimineet ja ruoka on ollut hyvää, kiitteli Ankkurien pelinjohtaja Jarkko Siltala.

Samoilla linjoilla olivat E-pojat Anton Peltomäki ja Niko Lehtola.

– Tahkoa vastaan oli tiukka peli. Täällä on erilaista. Haastavampaa pelata, kun ei ennakkoon tiedä mitä on tulossa. Kiva pelata ja mukava leiri.

Talkoolaisilla suuri urakka

Leirin onnistumisen takeena on suuri talkoolaisten joukko kansliassa, tulospalvelussa, majoituksessa, ensiavussa, kioskeissa, kenttämiehinä ja monessa muussa tehtävässä.

Tuomarivastaava Matias Laukkanen on ollut tyytyväinen tuomaritoimintaan.

– Ennakkoon Heikkilän Jaanan kanssa etsittiin tuomareita, mutta liikaa ei löytynyt. Monet urakoivat hienosti pitkiä päiviä. Paljon on töitä, mutta hyvä meininki, Laukkanen kertoi talkoolaisten tunnelmia.

Sunnuntaina Hämeensaaressa pelataan poikien mitalipelejä (9-15) sekä EP-kilpasarja Sairion kentällä (9-12) ja E-tytöt Ojoisten kentällä (9-14). DT-kilpasarja pelaa turnauksen loppuun Jukolan kentällä (8.30-16) ja pelisarja Parolannummella (8.30-11.30). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic